EiendomsWatch

NHO Reiseliv: – En kalddusj for frittstående hoteller

Kristin Krohn Devold, sjef for NHO Reiseliv, går ut mot den nye regjeringens forslag om å kutte i verdsettelsesrabatten for næringseiendom.

KALDDUSJ: ─ Det er positivt at reiselivet er viet et eget kapittel i ny regjeringsplattform, men norskeide reiselivsbedrifter får en kalddusj av den nye regjeringen, sier NHO Reiseliv-direktøren Kristin Krohn Devold | Foto: Terje Pedersen / NTB

Den nye regjeringen foreslår at aksjer og næringseiendom skal verdsettes til 80 prosent i tråd med skatteforliket i 2016.

Det betyr at verdsettelsesrabatten senkes fra dagens foreslåtte nivå på 50 prosent til 20 prosent.

–  Dette vil ramme alle de familieeide hotellene og andre norskeide reiselivsbedrifter som eier egen bygningsmasse. Både campingplasser, opplevelsesbedrifter og restauranter i mange distrikter eier bygninger, båter og driftsmidler selv, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv, i en pressemelding.

– Kassa er bunnskrapt for mange av disse, men formuesskatten må betales selv om bedriftene går med store tap, sier hun

Mer fra EiendomsWatch

Tillitsvalgt i PBE: – Håper å unngå streik

50 Akademikerne-organiserte ansatte i Plan- og bygningsetaten i Oslo (PBE) kan bli tatt ut i streik dersom meklingen, som nå pågår på overtid, ikke fører frem, bekrefter Kaja Aubert i fagforeningen AFAG.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch