EiendomsWatch

NHO Reiseliv: – En kalddusj for frittstående hoteller

Kristin Krohn Devold, sjef for NHO Reiseliv, går ut mot den nye regjeringens forslag om å kutte i verdsettelsesrabatten for næringseiendom.

KALDDUSJ: ─ Det er positivt at reiselivet er viet et eget kapittel i ny regjeringsplattform, men norskeide reiselivsbedrifter får en kalddusj av den nye regjeringen, sier NHO Reiseliv-direktøren Kristin Krohn Devold | Foto: Terje Pedersen / NTB

Den nye regjeringen foreslår at aksjer og næringseiendom skal verdsettes til 80 prosent i tråd med skatteforliket i 2016.

Det betyr at verdsettelsesrabatten senkes fra dagens foreslåtte nivå på 50 prosent til 20 prosent.

–  Dette vil ramme alle de familieeide hotellene og andre norskeide reiselivsbedrifter som eier egen bygningsmasse. Både campingplasser, opplevelsesbedrifter og restauranter i mange distrikter eier bygninger, båter og driftsmidler selv, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv, i en pressemelding.

– Kassa er bunnskrapt for mange av disse, men formuesskatten må betales selv om bedriftene går med store tap, sier hun

Mer fra EiendomsWatch

Svensk boligaktør jakter norsk partner

Co-living-aktøren Allihoop ønsker å etablere seg utenfor Sverige. – Oslo er en veldig interessant by som vi trenger å lære mer om, sier Milad Barosen, toppsjef og medgründer, til EiendomsWatch.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger