EiendomsWatch

Gram er Norges nye «boligminister»

Senterpartiets Bjørn Arild Gram blir statsråden med et stort ansvar for norsk boligpolitikk i den nye regjeringen.

SKIFTER JOBB: Avtroppende kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H) og daværende KS-styreleder Bjørn Arild Gram (til høyre i bildet) var samlet for ett år siden, i forbindelse med en rapport om kommunenes merkostnadar og mindreinntekter under koronapandemien. Nå tar Gram over jobben til Astrup. | Foto: Terje Pedersen, NTB

Vår nye statsminister Jonas Gahr Støre har valgt Bjørn Arild Gram (Sp) som en av sine statsråder.

– Han blir kommunal- og distriktsminister. Det er jeg veldig glad for. Dette er jo ett lag, sa Støre fra Vandrehallen på Stortinget i formiddag, før den formelle presentasjonen av regjeringen på Slottsplassen.

Gram kommer fra jobben som styreleder i KS, og har yrkesbakgrunn som avdelingsleder for Telenor Mobil på starten av 2000-tallet.

Politisk har han en karriere som ordfører i Steinkjer, statssekretær i Finansdepartementet og politisk rådgiver i Stortinget. Gram har også vært vararepresentant på Stortinget, og møtte fast for Marit Arnstad i drøyt to uker i oktober 2013.

– Det å få en kommunalminister med den erfaringen, tilnærmingen til politikk og bred tillit på tvers i politikken, er en person jeg ser frem til å samarbeide nært med. Fordi at så mange av oppgavene vi skal løse ligger i kommunene. All hans erfaring blir nyttig i distrikts- og bypolitikken, sa Støre.

Bransjeorganisasjonen Eiendom Norge gratulerer landet med den nye regjeringen:

– Eiendom Norge ser frem til et godt samarbeid om bolig- og bygningspolitikk med kommunalminister Bjørn Arild Gram og finansminister Trygve Magnus Slagvold Vedum (Sp), skriver organisasjonen på sin LinkedIn-profil.

Videre skriver Eiendom Norge følgende: – Finansminister Vedum skal lose oss gjennom viktig saker for eiendomsmeglingsbransjen med blant annet ny lov om eiendomsmegling, forbedret likningsverdisystem for bolig og fritidsbolig og ny utlånsforskrift. Vi gleder oss!

I Hurdalsplattformen går det frem at den påtroppende regjeringen vil legge til rette for mer boligbygging i områder med liten befolkningstetthet. Ap og Sp ønsker at statlige innsigelser må bli færre og samordnes bedre. Dessuten ønsker partiene at flere skal få mulighet til å eie egen bolig.

I GANG: Regjeringen Støre møter kongen og kronprinsen i sitt første statsråd på Slottet torsdag. | Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB
I GANG: Regjeringen Støre møter kongen og kronprinsen i sitt første statsråd på Slottet torsdag. | Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB

Mer fra EiendomsWatch

Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch