Eiendom Norge til Støre: – Gi oss en boligminister!

Henning Lauridsen mener Ap-lederen nå må lytte til SVs forslag om å samle ansvar for boligpolitikken hos én statsråd.
SPISS: Eiendom Norge og direktør Henning Lauridsen vil flytte boliglover fra justis- til kommunaldepartementet. | Foto: Torstein Bøe / NTB
SPISS: Eiendom Norge og direktør Henning Lauridsen vil flytte boliglover fra justis- til kommunaldepartementet. | Foto: Torstein Bøe / NTB

Ifølge Sykepleierindeksen som utgis av Eiendom Norge har det aldri vært vanskeligere å bli boligeier i Norge enn nå. I løpet av valgkampen har SV-leder Audun Lysbakken tatt opp behovet for en egen boligminister.

– Det er en svært god idé Jonas Gahr Støre må lytte til, sier Eiendom Norge-sjef Henning Lauridsen i en pressemelding tirsdag.

– En ny regjering må flytte ansvaret for boligkontraktslover som bustadoppføringslova, avhendingsloven, tomtefesteloven og sameieloven fra justisministeren til boligministeren. Det er en lavthengende frukt, fortsetter han.

Erna Solbergs regjering har ifølge Lauridsen vist svakhetene ved dagens organisering siden daværende statssekretær Sveinung Rotevatn (V) i 2019 «banket igjennom endringer av avhendingsloven uten utredning og til stor kontrovers i Stortinget».

– Skal vi skape et enda mer velfungerende boligmarked er det i boliglovene potensialet ligger, fordi det er mange tangeringspunkter mellom blant andre plan- og bygningsloven og disse lovene, sier Lauridsen.

Eiendom Norge skriver at det demografiske behovet tilsier at skal det bygges 300.000 bærekraftige boliger på 2020-tallet.

– En samling av alle boliglover i Kommunal- og moderniseringsdepartementet vil sikre at det bygges opp sterke faglige miljøer for boliglovningen i Norge og politisk kraft for endringer. Gi oss en boligminister, Jonas!

Norsk Eiendom etterlyser raske svar fra den nye regjeringen

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

FØR OG ETTER: Prosjektet før og etter behandlingen av PBE som medførte en redusering i antall etasjer. Selv om etaten er fortsatt ikke tilfreds med det arkitektoniske uttrykket, har de gitt tommel opp. | Foto: Lillestrøm Arkitekter

Obos og Nordr får tommel opp av PBE på Løren

For abonnenter

FANT LOKALER TIL LULULEMON: Lars Simen Paulgaard fra Malling & Co. | Foto: Eiendomshuset Malling & co

Åpner ny flagship store på Karl Johan