Norsk Eiendom etterlyser raske svar fra den nye regjeringen

Bransjeforeningen har en rekke krav og ønsker til de nye makthaverne etter valget.
KREVER GRØNNE SVAR: Tone Tellevik Dahl er tidligere Ap-politiker og leder nå Norsk Eiendom. | Foto: Sturlason/Norsk Eiendom
KREVER GRØNNE SVAR: Tone Tellevik Dahl er tidligere Ap-politiker og leder nå Norsk Eiendom. | Foto: Sturlason/Norsk Eiendom

– Vi har en klar forventning om at en ny regjering styrker arbeidet rettet mot Norges største fastlandsnæring, som også er den skjulte utslippskjempen. Vi skal gjøre vårt for å få omstilt bransjen, men vi trenger regjeringen med på laget, sier administrerende direktør i bransjeforeningen Norsk Eiendom, Tone Tellevik Dahl, i en pressemelding.

– Særlig blir det viktig med en rask avklaring om EUs grønne regelverk, taksonomien, og en politikk som gjør det mer lønnsomt velge de bærekraftige løsningene, fortsetter hun, som tidligere var helsebyråd i Oslo for Arbeiderpartiet.

I meldingen peker organisasjonen på at det i dag er mer lønnsomt å rive enn å beholde grunnmur og andre bærende konstruksjoner. Dette skyldes dokumentavgiften man må betale for å bevare.

«Når vi vet at stål og betong er klimaverstinger er dette en svært uklok innretning på avgiftssystemet», skriver Norsk Eiendom.

– Vi vil også bidra til økt seriøsitet og ansvarlighet når det kommer til byggkvalitet, og håper regjeringen vil få på plass et byggskaderegister som vil sikre økt åpenhet om hva bransjen leverer til boligkjøperen. Videre er vi opptatt av å ha en kunnskapsbasert dialog om hvordan flere kan komme inn i boligmarkedet, sier Tellevik Dahl.

Hun påpeker at bransjen har hatt et godt samarbeid med dagens storting og regjering, og legger til grunn at politikerne fortsatt er interessert i et konstruktivt samarbeid med bransjen «slik at vi sammen kan klare å løse miljø- og samfunnsproblemene vi står overfor».

Tone Tellevik Dahl slår tilbake mot Raymond Johansens boligkritikk: – Kjenner han regnestykkene?

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

UNG I NÆRINGSEIENDOM: På onsdag deltok 70 medlemmer av Ung i Næringseiendom på en byvandringstour i Oslobukta hvor de fikk et unikt innblikk i hva som rører seg i området - i regi av deres sponsor Carucel Eiendom. | Foto: Ung i Næringseiendom

Ung i Næringseiendom på byvandring i Oslo

For abonnenter