Dobler tilstedeværelsen med Quality Hotel Maritim

Haugesunds største hotell har byttet hotellkjede.
BYTTER NAVN OG KJEDE: Adm.dir. Reidar Westre og Elisabeth Saupstad, Driftsdirektør i Quality Hotel Norge, foran kjedens nyeste tilskudd, Quality Hotel Maritim i Haugesund. | Foto: Nordic Choice Hotels
BYTTER NAVN OG KJEDE: Adm.dir. Reidar Westre og Elisabeth Saupstad, Driftsdirektør i Quality Hotel Norge, foran kjedens nyeste tilskudd, Quality Hotel Maritim i Haugesund. | Foto: Nordic Choice Hotels

På dagen ni måneder etter at det ble kjent at hotellet skulle bli en del av Quality Hotel, kunne endelig administrerende direktør Reidar Westre skilte og døpe om Haugesunds storstue til Quality Hotel Maritim 1. mars.

– Jeg er nesten like glad og stolt i dag som da mine barn ble født. På mange måter føles det som en gjenfødsel ved å gå inn i Quality Hotel-kjeden. Vi er et hotell som i alle år har hatt møter mellom mennesker som motivasjon, enten det er merkedager som skal feires, konferanser eller konserter og forestillinger. Quality Hotel Maritim skal være det naturlige stedet for møter mellom mennesker i Haugesund, sier Reidar Westre i en pressemelding.

Blir største franchisehotell

Hotellet eies og drives av Caiano Hotelldrift og har hatt ulike kjedetilhørigheter tidligere. Nå blir de største franchisetaker i Norges største hotellsselskap.

For den offisielle overgangen var hotellselskapet tungt representert i byen med samtlige hotelldirektører i Rogaland, viseadm.dir. Bjørn Arild Wisth og driftsdirektør for Quality Hotel Norge, Elisabeth Saupstad.

– For Nordic Choice Hotels er det en tillitserklæring at et så stort og viktig hotell ønsker å bli en del av oss. Med Quality Hotel Maritim har vi nå de beste og største konferansehotellene i byene langs hele Vestlandet. Aller mest gledelig er det at det er vår kultur og våre verdier som pekes på som grunnen til at vi ble valget av kjedetilhørighet, sier administrerende direktør Torgeir Silseth i Nordic Choice Hotels, som selv kommer til hotellet sammen med grunnlegger Petter A. Stordalen om et par uker.

Quality Hotel Maritim ligger ved sjøen i Haugesund | Foto: Nordic Choice Hotels
Quality Hotel Maritim ligger ved sjøen i Haugesund | Foto: Nordic Choice Hotels
Har fylt hullet på Vestlandet

Hotellselskapet har i mange år vært representert ved Clarion Collection Hotel Amanda i Haugesund. Med Quality Hotel Maritim dobler man tilstedeværelsen, men mangedobler kapasiteten med 311 hotellrom, 25 møterom, fire restauranter og byens storstue, Maritim Hall.

– Gjennom de to siste årene har vi savnet å møtes. Møte mellom mennesker er det som driver oss fremover, som skaper kreativitet, glede og energi. Quality Hotel skal være stedet for møtene som betyr noe, og med Quality Hotel Maritim har vi fått inn det viktigste møtestedet mellom Stavanger og Bergen, sier Elisabeth Saupstad, driftsdirektør i Quality Hotel Norge.

Får pilotansvar

For de ansatte er det ikke bare en ny kjedetilhørighet med tilhørende endringer, men også selve navet i hotelldriften som blir nytt.

Restaurant Naustet er et av fire spisesteder på Quality Hotel Maritim i Haugesund | Foto: Nordic Choice Hotels
Restaurant Naustet er et av fire spisesteder på Quality Hotel Maritim i Haugesund | Foto: Nordic Choice Hotels
Som en del av overgangen, skal Quality Hotel Maritim være pilothotell for det nye hotelldriftssystemet Mews, som Nordic Choice Hotels skal bytte til.

– Det er en stor ære for oss å få være først ute. Vi har en kompleks drift med mange ulike operasjoner under samme tak, så det er et ideelt sted å teste ut hvordan et system, som holder hele hotellet sammen, fungerer i praksis. For oss blir det et digitalt kvantesprang å få tilgang til alle de ulike løsningene som Nordic Choice Hotels har utviklet, og vi gleder oss til at gjestene våre kan ta dem i bruk, sier Westre.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også