Ingolv Høyland går av etter 27 år som leder av Reitan Eiendom – Danske Bank-sjef Trond F. Mellingsæter blir ny toppsjef

Trond F. Mellingsæter, som i dag er landssjef i Danske Bank Norge, blir Reitan Eiendoms nye administrerende direktør.
GAMMEL OG NY SJEF: Ingolv Høyland (t.v.) overlater ledelsen av Reitan Eiendom til bankprofilen Trond F. Mellingsæter. | Foto: Reitan Eiendom
GAMMEL OG NY SJEF: Ingolv Høyland (t.v.) overlater ledelsen av Reitan Eiendom til bankprofilen Trond F. Mellingsæter. | Foto: Reitan Eiendom

Trond F. Mellingsæter blir Reitan Eiendoms nye administrerende direktør. Han overtar for Ingolv Høyland, som har ledet Reitan Eiendom siden starten i 1995. Høyland som nå går over i rollen som styreleder for selskapet,

– Vi har sterk tro på at Trond Mellingsæter vil passe godt inn hos oss, og at han vil bli godt mottatt blant ansatte, kunder og partnere, sier Ingolv Høyland i en pressemelding.

Mellingsæter er utdannet fra Harvard Business School, Insead og Universitetet i Oslo og kommer fra stillingen som landssjef i Danske Bank Norge. Han har tidligere blant annet jobbet i Enova og er også styreleder for næringsforeningen i Trondheim.

I Reitan Eiendom vil Mellingsæter få ansvaret for å utvikle selskapet videre med hovedvekt på de tre satsingsområdene: Sentrumseiendom i Trondheim, Bergen og Oslo, Logistikk- og industrieiendom i Skandinavia og handelseiendom i Skandinavia.

Mellingsæter slutter i Danske Bank 1. mai.

– Det er en tid for alt

– Jeg har hatt mange gode år i Danske Bank, men det er en tid for alt. Nå ser jeg frem til å bli en del av Reitangruppen som jeg kjenner godt gjennom mange år, både fra bankens side og som en av de største næringslivsaktørene i Norge, sier Trond Mellingsæter.

– Jeg ser frem til å kunne bruke av min erfaring fra en nordisk organisasjon til å videreutvikle og forvalte eiendomsporteføljen i gruppen fremover, med utgangspunkt i vår solide base i Trondheim. Jeg mener Reitan Eiendom er en skjult juvel i det skandinaviske eiendomsmarkedet og sammen med styret vil jeg fortsette å gjennomføre fremtidens ambisjoner for selskapet, sier han.

Reitan Eiendom AS ble etablert i 1995, og et tyvetalls butikkeiendommer for Rema 1000 utgjorde starten.. Reitan Eiendom AS er et selskaps-område under morselskapet Reitan.

Odd Reitan gir seg som styreleder

– Reitan Eiendom har blitt et solid og stort selskap, takket være dyktige mennesker og sterk kultur. Jeg er glad for å slippe til ny leder for eiendom i tett to-spann med 30 års klokskap som toppleder Ingolv representerer, sier Odd Reitan.

– Jeg overlater samtidig styrelederplassen i Reitan Eiendom AS til Ingolv Høyland og trer ut av styret. Ingolv er av de som har min absolutte tillit og dette har vært planen hele tiden. Jeg vil nå rendyrke eierrollen som daglig leder i Reitan AS, hvilket betyr å være en pådriver i arbeidet med strategi, struktur, kultur og finansielle standarder, sier Reitan.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også