Olav Thon Eiendomsselskap tjente 2,5 milliarder i første kvartal

Olav Thon Eiendomsselskap økte overskuddet til 2,5 milliarder kroner i første kvartal, mye takket være oppjusterte markedsverdier på konsernets eiendomsportefølje og fastrenteavtaler. – Vi er tilfredse med å kunne presentere en betydelig resultatvekst fra i fjor, sier konserndirektør for finans, Arne B. Sperre.
FORNØYD DIREKTØR: Arne B. Sperre leverer resultatvekst for Olav Thon Eiendomsselskap. | Foto: Olav Thon Eiendomsselskap
FORNØYD DIREKTØR: Arne B. Sperre leverer resultatvekst for Olav Thon Eiendomsselskap. | Foto: Olav Thon Eiendomsselskap

Olav Thon Eiendomsselskap rapporterer om det selskapet selv karakteriserer som en god start på året. Resultatet før skatt beløp seg til 2468 millioner kroner, mot 1087 millioner kroner året før.

En betydelig del av økningen forklares av oppjusterte markedsverdier på konsernets eiendomsportefølje og fastrenteavtaler.

– Korrigert for dette kan vi i første kvartal presentere en resultatvekst på seks prosent fra samme periode i fjor, sier konserndirektør for finans, Arne B. Sperre, i en pressemelding.

– I et kvartal preget av økende usikkerhet i verden og betydelige høyere markedsrenter, er vi tilfredse med å kunne presentere en betydelig resultatvekst fra i fjor, uttaler Sperre.

Resultat før skattekostnad, verdiendringer og valuta ble 532 millioner kroner i kvartalet, sammenlignet med 500 millioner kroner i samme kvartal i 2021.

Økte inntekter

Netto leieinntekter økte fra 718 millioner kroner i første kvartal 2021 til 686 millioner kroner i tilsvarende kvartal i 2022.

Omsetningen i kjøpesenterporteføljen som eies av konsernet var 11.818 millioner kroner, en økning på 7,4 prosent fra første kvartal 2021.

– Omsetningstallene viser at konsernets kjøpesentre har styrket seg gjennom pandemiårene og fremstår fortsatt som populære og attraktive møteplasser for varehandel, servering og opplevelser, sier Sperre.

Har 6,3 milliarder i likvider

Konsernets finansielle posisjon er solid, og ved årsskiftet var konsernets egenkapitalandel 52 prosent (48 prosent året før) og likviditetsreserven var 6314 millioner kroner (7696)

Rentebærende gjeld var 20.193 millioner kroner (20.509) og belåningsgraden var 33 prosent, ned fra 37 prosent året før.

Kjøpte i Drøbak

I første kvartal var konsernets investeringer 431 millioner kroner, en økning fra 246 millioner kroner i første kvartal i 2021. Den største investeringen var kjøp av eiendommen Amfi Drøbak City, som siden 1996 har vært innleid av konsernet.

– Olav Thon Eiendomsselskap har flere eiendomsprosjekter under planlegging, hvor gjennomføringen blant annet avhenger av markedsforhold og offentlige tillatelser. Vi håper å kunne igangsette nye prosjekter i andre halvår av 2022, uttaler Sperre.

Datterselskap solgt

Konsernets datterselskap Amfi Drift AS, som forvalter kjøpesentre for eksterne og interne eiere, ble i andre kvartal 2022 solgt til søsterkonsernet Thon Holding AS.

Her finner du hele rapporten

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

ÅRET RUNDT: Thor Thoeneie forteller at han badet året rundt - uansett. Her fra Cannes under Mipim i mars. | Foto: Privat

Oslo Airport City-sjefen: – Vi arbeider med planer for utvikling og utbygging av inntil en million kvadratmeter

Thor Thoeneie mener sosial- og økonomisk bærekraft konsekvent får for lite oppmerksomhet, noe som blant annet går utover utbyggernes forutsigbarhet. – Private utbyggere sitter på all risiko, sier han.

For abonnenter

Les også