Norsk Eiendom får tidligere byutviklingsbyråd som ny kommunikasjonssjef

Bransjeforeningen henter Merete Agerbak-Jensen for å erstatte Marianne Mork Andersen, som har forlatt stillingen som kommunikasjonssjef i Norsk Eiendom. – Jeg ser frem til å bidra til økt synlighet for det viktige arbeidet Norsk Eiendom gjør for bærekraftig omstilling, sier Agerbak-Jensen.
ERFAREN: Merete Agerbak-Jensen var byråd for byutvikling i Oslo for Høyre i 2006-2009. Hun har også vært journalist, i tillegg til å ha jobbet med kommunikasjon for flere store virksomheter i Norge. Fra 1. september skal hun gjøre det siste for Norsk Eiendom. | Foto: Norsk Eiendom
ERFAREN: Merete Agerbak-Jensen var byråd for byutvikling i Oslo for Høyre i 2006-2009. Hun har også vært journalist, i tillegg til å ha jobbet med kommunikasjon for flere store virksomheter i Norge. Fra 1. september skal hun gjøre det siste for Norsk Eiendom. | Foto: Norsk Eiendom

Agerbak-Jensen kommer til Norsk Eiendom fra stillingen som kommunikasjonssjef i Klimaetaten i Oslo kommune.

– Norsk Eiendom skal være en pådriver for bransjen og gjøre hverdagen enklere for medlemsbedriftene våre. Da er det avgjørende med synlighet. Vi er derfor utrolig glade for å få med Merete på laget, sier foreningens administrerende direktør, Tone Tellevik Dahl, i en pressemelding.

Via samme melding forteller Agerbak-Jensen at hun gleder seg til å bli kjent med eiendomsaktører i hele landet.

– Jeg gleder meg til å bli kjent med eiendomsaktører i hele landet. Å få spre kunnskap om den innsatsen de gjør gjennom å bygge gode rammer for stedene vi jobber, lever og bor ut til samfunnet, skal bli både meningsfullt og spennende. Eiendomsbransjen har også en nøkkelrolle og mye kompetanse når det kommer til å kunne kutte norske klimagassutslipp, sier Agerbak-Jensen.

I Klimaetaten hadde hun lederansvar for kommunikasjonsavdelingen, og hun har i det senere vært utlånt til Osloregionen Interkommunalt Politisk Råd (IPR) hvor hun primært har jobbet med areal/transport og klima/miljø i tillegg til kommunikasjon rundt denne tematikken.

Den kommende kommunikasjonssjefen til Norsk Eiendom har lang journalistikk- og kommunika­sjons­erfaring, som blant annet kommunikasjonsleder i Avinor, Sporveien og Unicef Norge. Hun er utdannet journalist fra Norsk Journalisthøgskole og har tidligere vært journalist blant annet i Akers Avis-Groruddalen og VG.

Hun har også politisk erfaring fra Oslo-politikken, og var på slutten av 90-tallet byråd for miljø og samferdsel og byråd for byutvikling i 2006-09, for partiet Høyre.

– Vi har jobbet systematisk med å øke synligheten vår for å spre kunnskap om veiledere vi lager, regler vi ønsker endret og ikke minst heve omdømmet til bransjen som helhet. Merete vil få en avgjørende rolle i dette arbeidet, understreker Tellevik Dahl.

Agerbak-Jensen starter i stillingen 1. september 2022.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også