Statsbygg avviste 98 prosent av søkerne til deres summer internship

Internship-programmet er svært populært. Av over 1100 søkere i år ble kun 26 valgt. – Studentenes friske blikk har utfordret oss og bransjen, sier Statsbyggs direktør for utvikling og digitalisering.
INTERNS: Over 1100 søkere til 26 internship hos Statsbygg i sommer. | Foto: Statsbygg
INTERNS: Over 1100 søkere til 26 internship hos Statsbygg i sommer. | Foto: Statsbygg

– Studentenes friske blikk har utfordret oss og bransjen. De imponerer både med relevans og løsningsforslag, sier Statsbyggs direktør for utvikling og digitalisering, Cathrine Mørch i en oppdatering.

Statsbygg startet med «summer internship» i 2011, og har siden tatt inn 25-30 studenter årlig. Internship-programmet er svært populært, og har på det meste hatt nærmere 2000 søkere. 

– Mange av våre tidligere interns ender opp med å bli fast ansatte hos oss etter endt utdanning. Noen starter allerede på deltid som «statsbyggambassadører» på eget studiested før de er ferdig med studiene, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim til EiendomsWatch.

– Tidligere interns er garantert å komme til screeningintervju hvis de søker på relevant jobb hos oss, og de holdes også orienter om jobbmuligheter, sier hun.

2 prosent akseptrate

Av over 1100 søkere i år fikk kun 26 tilbringe sommeren hos Statsbygg. Det tilsvarer en akseptrate på drøyt to prosent. Studentene kom blant annet fra NTNU, NHH, UiO, NMBU og Arkitekthøyskolen i Bergen, og jobber sammen i tverrfaglige grupper der de skal ta fatt på ulike problemstillinger.

– Vi ønsket å gi studentene viktige oppgaver knyttet opp til våre strategiske satsingsområder slik at vi i større grad enn tidligere kunne benytte oss av deres eksterne perspektiver og brede kunnskapsbakgrunner. Med faglig bredde i problemstillingene fikk vi svært interessante perspektiver på alt fra styringskonsepter, som kan inspirere til strukturelle endringer, til fysiske og digitale løsningskonsepter, som kan iverksettes i allerede påstartede prosjekter, sier Mørch.

Temaene for oppgavene var henholdsvis fleksible bygg, bruk av data, bærekraft og verdikjeder.

Gode tilbakemeldinger

HR-sjef Jan Ombudstvedt i Statsbygg sier han har fått svært gode tilbakemeldinger fra studentene.

– I tillegg til tverrfaglig arbeid med spennende problemstillinger, er dette også et sosialt internship med mange morsomme aktiviteter, noe som trekkes frem som veldig positivt, sier han.

– Hvorfor velger dere å ha dette internship-programmet?

– Vi synes det er en god måte å profilere virksomheten vår på samtidig som vi tar samfunnsansvar og gir unge mennesker mulighet for sommerjobb som er relevant for egen utdanning, sier Njaa Aschim.

– Studentene tilfører energi og engasjement om sommeren som ellers er litt rolig for byggebransjen. Viktigst er kanskje at studentene gir oss interessante perspektiv på hvordan vi løser oppgavene våre, sier hun.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

GG Gruppen: Carl Haakon «Bobo» Garder og hans sønn Carl-Stener driver og eier selskapet bak Viken Park. – Med all respekt for verneinteressene: utvikling krever arealer, sier de. | Foto: Jørgen Fjellheim / EiendomsWatch

Viken Park: Carl Haakon «Bobo» Garder om kritikken, natur vs. miljø, systemet og støtte fra bransjen

Næringsparken kan bli et av de største naturinngrepene i norgeshistorien, ifølge NRK. – Man må knuse noen egg for å lage omelett, sier «Bobo», som mener at prosjektet vil være positivt for miljøet.

For abonnenter

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo