Pangea-sjef mener svenskene ser til Norge

Flere utenlandske aktører lukter på Norge igjen, men det er langt igjen til nivået vi så før korona. – For de største aktørene blir det svenske markedet for lite, mener Pangea-sjef Bård Bjølgerud.
SVENSKE EIENDOMSINVESTORER: Nå tar de turen over grensen igjen for å sikre seg norsk eiendom. | Foto: NTB
SVENSKE EIENDOMSINVESTORER: Nå tar de turen over grensen igjen for å sikre seg norsk eiendom. | Foto: NTB

Utlendingene er på vei tilbake i det norske markedet for næringseiendom, selv om andelen fortsatt er betydelig lavere enn den var.

Ifølge administrerende direktør i Pangea Property Partners, Bård Bjølgerud, er andelen utenlandske investorer så langt i år på 16 prosent, mens den i 2020 og 2019 var på henholdsvis 13 prosent og 24 prosent.

– Årene før det utgjorde utenlandske investorer om lag en tredjedel, sier Bjølgerud til Finansavisen.

– Reiserestriksjoner er et hinder for en optimal transaksjonsprosess mot utenlandske investorer. Det er ikke så lett å selge næringseiendom på Teams. Vi har jobbet grundig med visningsfilmer, men de skal vise store eiendommer og kan ikke være spillefilmer, så det har vært utfordrende, sier han.

Svenskene ser mer på Norge enn tidligere. Selskap som Balder, Castellum og SBB er blant de største aktørene. Bjølgerud slår fast at kunnskapen og interessen for Norge har økt.

– Mange store svenske eiendomsselskap ligger i Gøteborg bare noen timer unna Norge. For de største aktørene blir også det svenske markedet for lite om de skal vokse seg større, sier Bjølgerud til avisen.

» Bjølgerud tror gamle rekorder blir knust

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også