Newsec tror 2021 tikker inn med 140 milliarder i transaksjoner

Transaksjonsmarkedet er fantastisk velfungerende. Det er godt å være i eiendomsbransjen, sier analysesjef Øyvind Johan Dahl i Newsec.
Foto: Oscar Daniel Rangel
Foto: Oscar Daniel Rangel

Newswec er ute med et nytt segmentvarsel og oppdaterer i den forbindelse sine anslag for transaksjonsmarkedet for næringseiendom.

Ved inngangen av året ventet analysetemaet til Newsec at det i løpet av 2021 ville bli gjennomført transaksjoner for 120 milliarder kroner. Ved forrige oppdatering, før sommerferien, hadde det samme teamet registrert mellom 60 og 70 milliarder så lang i år.

Etter en måned med full fart i markedet, oppjusteres nå anslaget til 140 milliarder kroner.

– Vi ser et transaksjonsmarked som er så hett. Dersom markedet hadde hatt den farten vi ser nå gjennom hele året, så hadde vi banket gjennom 200 millioner. Men vi hadde ikke en så fantastisk start, og vi tror når at vi havner rundt 140 milliarder kroner, sier Newswecs analysesjef Øyvind Johan Dahl i en fersk utgave av Eiendomspodden.

Ifølge Dahl er det nå svært gode tider for bransjen. Et positivt makrobilde og bedre tilgang på finansiering gir fart til markedet.

– Transaksjonsmarkedet er fantastisk velfungerende. Det er godt å være i eiendomsbransjen, sier Dahl i podkasten.

Newswecs estimat for transaksjoner i markedet for næringseiendom ligger på samme nivå som Pangea-sjef Bård Bjølgerud nylig spådde. Pangea har så langt i år registrert transaksjoner for 80 milliarder kroner. I forrige rekordår 2015 endte transaksjonsvolumet på 123 milliarder kroner. Bjølgerud tror rekorden kan bli slått med minst 20 milliarder kroner i 2021.

Bjølgerud tror gamle rekorder blir knust 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

HAR GÅTT BORT: Advokat Pål Martin Sand. | Foto: Dæhlin Sand Advokatfirma

Pål Martin Sand er død