EiendomsWatch

Analytiker venter ikke leieprisvekst i aktivt marked

Kontormarkedet i Bergen boomer. Det har vært mange transaksjoner og god aktivitet på leiesigneringer.

Foto: Marit Hommedal / NTB

Analyseteamet i Newsec beskriver Bergens kontormarked hittil i 2021 som et marked preget av sterk investeringsvilje og økender leiepriser.

«Samtidig observerer vi et tydelig skifte hvor stadig flere søker mot primesegmentet og lavere risiko i kjølvannet av koronapandemien. Newsec forventer at yielden skal være stabil ut 2021», skriver Newsecs analyseteam i Basalerapporten.

Prime yield ligger på 3,5 prosent.

Aktiviteten i leiemarkedet beskrives ellers som god, og prime-segmentet opplyses å oppnå bedre priser enn det gjorde før pandemien slo inn. Men med mange nye kvadratmetre på markedet i løpet av 2022 venter de imidlertid ikke videre vekst i leieprisene.

Arealledigheten i byen har falt 0,3 prosent i løpet av 2021 og lå på 8,5 prosent ved utgangen av andre kvartal. Analyseteamet påpeker at dette er en kunstig lav ledighet – flere kommunale arealer er nemlig under oppgradering.

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch