Eide Knudsen-familien tjener gode penger på eiendom

West Coast Invest, eid av Iwan og Tom Eide Knudsen i Bergen, rapporterer om god inntjening innen eiendom, men det oppleves fortsatt press på priser.
ER STORE I EIENDOM: West Coast Invest, eid av Iwan og Tom Eide Knudsen (bildet), eier nå 43 næringseiendommer. | Foto: West Coast Invest
ER STORE I EIENDOM: West Coast Invest, eid av Iwan og Tom Eide Knudsen (bildet), eier nå 43 næringseiendommer. | Foto: West Coast Invest

Brødrene Iwan og Tom Eide Knudsen i Bergen er mest kjent for Spar Kjøp-kjeden, som faren Helge Eide Knudsen etablerte på 60-tallet, men ifølge Finansavisen er det først og fremst i shipping og eiendom verdiene i morselskapet West Coast Invest ligger.

Porteføljen består av 43 næringseiendommer, ett hotell samt noen utleieleiligheter. Samlet areal er på totalt over 270.000 kvadratmeter. Det ledige arealet utgjør om lag ni prosent.

Om lag 250 mål tomteområde på Kokstad/Liland i Bergen, der det nå pågår detaljregulering, kommer i tillegg.

Selskapets utleievirksomhet innen eiendom viste en god inntjening i 2020 og for kommende år, fremgår det av årsberetningen. Det vises til at flere av eiendommene er leid ut på lange kontrakter og til offentlige leietakere.

West Coast Invest venter fortsatt press på priser på grunn av stor ledighet i markedet, samt den urolige situasjonen i forbindelse med korona.

«Men styret er betinget optimist og tror eiendomsvirksomheten står godt rustet til å møte de utfordringer og muligheter som måtte komme», heter det.

I løpet av 2020 ble det gjennomført to nye oppkjøp. Selskapet kjøpte blant annet Torgallmenningen 3 i Bergen, en eiendom med et samlet areal på 3.600 kvadratmeter over fem etasjer.

Konsernet satt igjen med et overskudd på 447,9 millioner kroner i 2020, mot 31,7 millioner kroner året før. Driftsresultatet ble 378,9 millioner kroner, opp fra 210,5 millioner kroner i 2019.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også