EiendomsWatch

Rekordmange transaksjoner i Bergen

Hittil i år er 50 næringseiendommer i vestlandsbyen blitt solgt for 15 milliarder kroner.

Lars Hilles gate 19 ble kjøpt av Entra tidligere i år, og føyer seg inn i rekken av næringsbygg som har blitt solgt i Bergen i 2021. | Foto: WPS

– Vi har allerede passert rekordåret 2018 og vi venter minst to-tre milliarder kroner til i sluttspurten, sier daglig leder Erik Wirsching i WPS Næringsmegling til Finansavisen.

Etter Oslo er Bergen er den mest attraktive byen å investere i, som også vises i høyere prising av de beste kontorbyggene, skriver FA. Prime yield for kontorer i Oslo (CBD) ligger rundt 3,25 prosent mens den i Bergen ligger på rundt 3,75-3,80 prosent.

Ifølge Finansavisen er bergensaktørene kjent for å være patriotiske og ha et lukket transaksjonsmiljø der nasjonale investorer har slitt med å komme i kjøpsposisjon.

– Vi ser nå at de lokale eiendomsaktørene ønsker å innlemme de nasjonale investorene i større grad, sier Wirsching til FA.

Det koker i transaksjonsmarkedet i Bergen

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch