EiendomsWatch

Cushman & Wakefield tror fortsatt på rekord

Cushman & Wakefield står fast på prognosene om rekord i transaksjonsvolumene i år. Samtidig rapporteres det om fallende kontorledighet.

FYLLER OPP KONTORENE: Ansatte flytter tilbake fra hjemmekontorene | Foto: Cushman & Wakefield

Et samlet transaksjonsvolum på 140-150 milliarder kroner virker fortsatt å være innen rekkevidde, skriver Cushman & Wakefield Realkapital i sin ferske markedsrapport. Så langt i år er tallet oppe i om lag 105 milliarder kroner.

«Det er høy aktivitet i markedet og eierne av Oslo Areal har bestemt seg for å sondere markedet for kjøpere av selskapet»

Ifølge Cushman & Wakefield falt leieprisene på kontor i Oslo med 1,6 prosent i tredje kvartal, men den viser en positiv trend og har økt med fem prosent på ett år. Søkevolumet så langt i år er det høyeste siden 2017.

Finn.no meldte om rekordmange stillingsannonser, med en vekst på 20 prosent sammenlignet med første til tredje kvartal 2019.

«Veksten bidrar til et godt kontormarked, men vil også føre til økt pris- og kostnadsvekst».

Samtidig har kontorledigheten falt fra 7,25 prosent etter sommeren til 7 prosent per oktober.

Det estimeres med en kontorledighet på 6,75 prosent i 2022 og 2023.

«Kontorledigheten går ned som følge av at flere ledige lokaler fylles opp samtidig som det kommer færre nye arealer inn fra nye prosjekter», skriver Cushman & Wakefield.

Det konkluderes med at vi er inne i et meget godt høstmarked for eiendom.

Mer fra EiendomsWatch

Tillitsvalgt i PBE: – Håper å unngå streik

50 Akademikerne-organiserte ansatte i Plan- og bygningsetaten i Oslo (PBE) kan bli tatt ut i streik dersom meklingen, som nå pågår på overtid, ikke fører frem, bekrefter Kaja Aubert i fagforeningen AFAG.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch