EiendomsWatch

Eiendomsinvestorer villige til å bla opp for miljøsertifiserte bygg

Ny undersøkelse viser at flere vil betale toppleie for miljøsertifisert næringseiendom.

INTERESSANT: En langt større andel av investorene som har deltatt i undersøkelsen mener det er verdt å betale godt for næringseiendom som tilfredsstiller nyere miljøkrav. Her er Schweigaards gate 33 i Oslo under oppføring (illustrasjonsfoto). | Foto: Gorm Kallestad / NTB

Næringsmegleren Cushman & Wakefield Realkapital utfører flere undersøkelser hvert år i norske investeringsmiljøer om deres tanker rundt eiendomsmarkedet det neste halve året.

Den nyeste undersøkelsen ble gjennomført i slutten av august, og resultatene viser at investorene har endret seg tydelig når det gjelder betalingsviljen for miljøsertifiserte bygg, ifølge Finansavisen.

I første kvartal 2019 svarte 39 prosent at de var villige til å betale de høyeste toppleiene (premium) for at byggene de kjøpte var miljøsertifiserte. Nå svarer 80 prosent det samme, skriver avisen.

Endrede kapitalkrav kan gi økte prisforskjeller på grått og grønt

I tillegg har investormiljøene oppgitt hvor viktig de mener høy miljøklassifisering er for den langsiktige verdien av eiendommene de investerer i. 93 prosent mener dette, mot 63 prosent i første kvartal 2019.

– Dette er blant annet på grunn av nyhetsbildet. Når leietagerne krever dette mer enn før, må du ta hensyn til det. Bygg som har høyere miljøstandard oppnår også bedre priser over tid, sier administrerende direktør i Cushman & Wakefield Realkapital, Anders Solaas til Finansavisen.

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch