Entra kjøper Oslo Areal for 13,55 milliarder

Entra kjøper samtlige aksjer i eiendomsselskapet Oslo Areal. – Oslo Areal og Entra passer perfekt sammen, sier styreleder i Entra, Siri Hatlen.
KJØPER MINI-ENTRA: Administrerende direktør i Entra, Sonja Horn, beskriver Oslo Areal som en mindre versjon av Entra. | Foto: Entra
KJØPER MINI-ENTRA: Administrerende direktør i Entra, Sonja Horn, beskriver Oslo Areal som en mindre versjon av Entra. | Foto: Entra

Entra kjøper Oslo Areal for 13,55 milliarder. Det melder selskapet både i børsmelding og pressemelding fredag morgen.

– Oslo Areal og Entra passer perfekt sammen, både med tanke på porteføljens beliggenhet og utviklingspotensial. Denne transaksjonen muliggjør ytterligere lønnsom vekst og økte aksjonærverdier fremover gjennom å utnytte vår sterke balanse, sier styreleder i Entra, Siri Hatlen, i pressemeldingen.

Kjøpet skal finansieres gjennom eksisterende og nye kredittfasiliteter.

17 eiendommer i og rundt Oslo

Oslo Areal eier og utvikler kontoreiendom i og omkring Oslo. Selskapet eier 17 kontoreiendommer hvorav 15 av disse er lokalisert i Oslo og to i Sandvika. Eiendomsporteføljen inkluderer 222.000 kvadratmeter og et betydelig utviklingspotensial, herunder pågående regulering av et utviklingsvolum på inntil 95.000 kvadratmeter og et langsiktig utviklingspotensial på rundt 45.000 kvadratmeter. Utleiegraden er på 94,4 prosent. Selskapet har 14 ansatte.

Administrerende direktør i Entra, Sonja Horn, mener kjøpet styrker Entras posisjon i Oslo-området ytterligere.

– Oslo Areal er et veldrevet eiendomsselskap med attraktive kontoreiendommer på sentrale kommunikasjonsknutepunkter der Entra allerede har en tung tilstedeværelse. På mange måter er Oslo Areal en mindre versjon av Entra. Sammen med Entras eksisterende portefølje ser vi en rekke muligheter for å bidra med god byutvikling og ytterligere forsterke vårt kundetilbud, sier Horn i pressemeldingen.

Rom for strategisk utvikling

Gjensidige har eid Oslo Areal fra 2005, og har siden 2015 eid selskapet sammen med svenske AMF.

– Vi er svært fornøyde med å komme til enighet med Entra som kjøper av Oslo Areal. Vi er overbeviste om at dette vil gi ytterligere rom for Oslo Areals strategiske utvikling, sier administrerende direktør i Gjensidige Forsikring, Helge Leiro Baastad, i pressemeldingen.

Pangea Property Partners har vært finansiell transaksjonsrådgiver for Entra, Advokatfirmaet Schjødt har vært juridisk rådgiver og Ernst & Young har vært finansiell due diligence rådgiver for Entra.

Gjensidige har tidligere meldt at DNB Markets bistår i salgsprosessen.

Transaksjonen forutsetter klarering fra Konkurransetilsynet. Selskapene venter at handelen vil være gjennomført i midten av januar 2022.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

HAR GÅTT BORT: Advokat Pål Martin Sand. | Foto: Dæhlin Sand Advokatfirma

Pål Martin Sand er død