AMF om Oslo Areal-salget: – En hensiktsmessig mulighet

AMF er godt fornøyd med å selge sin andel av Oslo Areal til Entra. Selskapet får en ny engasjert eier, sier AMF-direktør Katarina Romberg.
SELGER: AMF-topp Katarina Romberg er glad på vegne av sine sparere. | Foto: PR: AMF
SELGER: AMF-topp Katarina Romberg er glad på vegne av sine sparere. | Foto: PR: AMF

Fredag morgen kom meldingen om at AMF og Gjensidige har inngått avtale om å selge det norske eiendomsselskapet Oslo Areal til Entra for 13,55 milliarder kroner.

Svenske AMF Pensionsförsäkring kjøpte 50 prosent av aksjene i Oslo Areal fra Gjensidige i 2015, og har siden da eid selskapet sammen.

– Vi er glade for å ha blitt enige om salg med en ny engasjert eier, og glade for at vi kan gjøre en god handel på vegne av våre sparere, sier Katarina Romberg, leder for alternative investeringer i AMF, i en pressemelding.

Hun sier at det norske eiendomsmarkedet har utviklet seg meget sterkt de siste årene, og at selskapet ser dette som en hensiktsmessig mulighet til å justere eiendomsporteføljen sin og frigjøre kapital til andre investeringer og prosjekter.

– AMF vil også etter salget være et av de svenske pensjonsselskapene med størst andel eiendommer i porteføljen, noe vi mener er bra for våre sparere på lang sikt, sier Romberg.

AMFs unoterte eiendomsportefølje består etter salget av det heleide datterselskapet AMF Fastigheter, det deleide svenske eiendomsselskapet Rikshem og de to deleide finske eiendomsselskapene Antilooppi og Mercada.

Den nye Oslo Areal-eieren Entra kontrolleres av de to svenske gigantene Balder og Castellum, som sitter på henholdsvis 33,7 og 31 prosent av selskapet.

» Entra kjøper Oslo Areal for 13,55 milliarder

» Gjensidige sikrer gevinst på 2 milliarder for Oslo Areal

» Disse eiendommene sikrer Entra seg i milliardkjøpet

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

HAR GÅTT BORT: Advokat Pål Martin Sand. | Foto: Dæhlin Sand Advokatfirma

Pål Martin Sand er død