EiendomsWatch

Malling & Co om mulige omikron-effekter i eiendomsmarkedet

Malling & Co ser to utfall når det gjelder omikron og peker på flere mulige konsekvenser for eiendomsmarkedet nå.

OMIKRON: Mye er uavklart ennå, men effektene i eiendomsmarkedet er begrensede, tror Malling & Col | Foto: AP Photo/Jerome Delay

Siden Malling & Co la ut sin forrige markedsrapport 18. november er risikoen for fornyet trussel fra den pågående pandemien økt med utbruddet av omikron-mutanten.

På dette tidspunktet er det to sannsynlige utfall, skriver Malling i sin ferske markedsrapporten: Den nye mutasjonen viser seg å være mindre alvorlig med vaksiner som beskytter mot alvorlig sykdom, og vi kan la den brenne ut trygt, ellers må vi fortsette restriksjonene til nye vaksiner vil være tilgjengelig neste år.

Malling tror markedet for næringseiendom vil reagere marginalt, og anslår følgende endringer fremover:

  • Sysselsettingsveksten vil avta i kontorsektoren, men langsiktige utsikter endres ikke.
  • Arbeidsledigheten vil øke innenfor servicerettede yrker, men regjeringen vil raskt sette inn nye kompenserende tiltak.
  • Leiemarkedet vil fortsette å «glide» sidelengs inn i første kvartal av det nye året og aktiviteten vil sannsynligvis avta noe.
  • Segmenter som hotell og «high street» detaljhandel vil sannsynligvis oppleve noe svakere etterspørsel fra investorer, mens andre segmenter vil forbli sterke.
  • Norges Banks styringsrente holdes nå mer sannsynlig på 0,25 prosent i neste møte 16. desember, noe som betyr at den planlagte rentehevingen skyves til 2022.

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch