KLP Eiendom: – Vi skal sammen med NCC og PIR II bygge Trondheims mest moderne og fleksible kontorbygg

Nå er det klart hvem som skal stå for byggingen av Teknostallen, et kontorbygg på nesten 50.000 kvadratmeter. KLP Eiendom mener det er et «enestående prosjekt og uten sidestykke i Trondheim».
DELER UT KONTRAKT: Aministrerende direktør i KLP Eiendom, Ruth Hege Falch Havdal, deler ut storkontrakt til NCC. | Foto: KLP Eiendom og PIR II/NCC
DELER UT KONTRAKT: Aministrerende direktør i KLP Eiendom, Ruth Hege Falch Havdal, deler ut storkontrakt til NCC. | Foto: KLP Eiendom og PIR II/NCC

KLP Eiendom er klar for bygging av Teknostallen i Trondheim. Det dreier seg om et 47.250 kvadratmeter stort kontorbygg som er planlagt ferdigstilt i september 2025.

Nå er de klart at NCC får oppdraget med å bygge Teknostallen

– Vår ambisjon med Teknostallen er å bygge hjertet i Teknobyen. Det gleder oss stort at vi nå setter i gang rett på nyåret og at vi sammen med NCC og PIR II skal bygge Trondheims mest moderne og fleksible kontorbygg. Vi er en langsiktig eiendomsbesitter, og derfor er dette prosjektet både viktig og riktig, sier administrerende direktør i KLP Eiendom, Ruth Hege Falch Havdal, i en pressemelding.

Kontrakten er på om lag 900 millioner kroner for NCC. Selskapet starter opp byggearbeidene umiddelbart.

Godt samarbeid

En samspillsfase er nettopp avsluttet og sammen med arktitektselskapet PIR II, har KLP og NCC jobbet frem et konsept og løsninger for fremtidens leietakere.

– Vi er svært godt fornøyd med hvordan vi sammen med kunden KLP Eiendom og samarbeidspartnere har jobbet i samspill i nærmere ti måneder. Samspillsteamet har funnet frem til løsninger som vil skape et fremtidsrettet kontorbygg og skape gode arbeidsplasser og arenaer hvor folk kan møtes og samhandle. Vi ser frem til å sette i gang med byggefasen og å bygge et av Norges mest spennende og fremtidsrettede kontorbygg, sier Roger Nygård, leder for NCCs byggvirksomhet i Norge.

– Enestående prosjekt

– Dette er et enestående prosjekt og uten sidestykke i Trondheim. Her blir det bygget åpne moderne lokaler med fantastiske fellesarealer, sier prosjektleder Lasse Volden i KLP Eiendom.

Han opplyser at man blant annet skal ha en enorm innendørs tropisk hage og Norges flotteste takterrasse.

– Teknostallen er det hittil største bygget vi i KLP Trondheim har bygget noen gang og jeg ser fram til å starte opp med byggearbeidene over nyttår, sier prosjektlederen.

Toppsertifisering

Teknostallen skal sertifiseres til WELL – Platinum som er det høyeste nivået. Well-sertifiseringer har som mål å identifisere, måle, verifisere og følge opp byggkvaliteter som påvirker helse og velvære for de som bruker bygget.

Teknostallen blir ett av de første kontorbyggene i Norge som sertifiseres til Well-Platinum. I tillegg sertifiseres bygget til BREEAM Excellent.

 

 

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også