Rekordmange venter økte leiepriser på Stavanger-kontorer

Investorene i Stavanger er positive til sentrumsleiene og optimistiske når det gjelder utviklingen i randsonen, viser en undersøkelse fra DNB Næringsmegling.
SER ØKTE LEIER: På Forus forventet halvparten leieprisvekst det kommende året | Foto: Forus Næringspark
SER ØKTE LEIER: På Forus forventet halvparten leieprisvekst det kommende året | Foto: Forus Næringspark

Svært få har opplevd at kontorleietakere i Stavanger har varslet redusert behov som en følge av økt hjemmekontor. Det bildet er likt i Oslo, Bergen og Trondheim.

Det melder DNB Næringsmegling, som for fjerde gang har gjennomført sin investorundersøkelse i Stavanger. Denne gangen deltok 13 lokale deltagere, som er noe færre enn de øvrige årene

Flere enn noensinne forventet økning i kontorleiene. Investorene var positive til sentrumsleiene og optimistiske når det gjaldt utviklingen i randsonen.

«I randsonen, det ble primært snakket om Forus, forventet halvparten leieprisvekst det kommende året. Investorene forventer fortsatt et utfordrende leiemarked, men mange tror bunnen er passert», skriver DNB Næringsmegling.

Flere peker på at aktiviteten i regionen har økt, ikke minst på grunn av høyere oljepriser. En del mener også at situasjonen har bedret seg noe på Forus og at det er mindre ledig på de beste beliggenhetene.

«Sentrumslokalene har i motsetning til randsonen oppnådd solid økning i leieprisene i senere år, i hvert fall på de beste beliggenhetene. Drøye 40 prosent av aktørene forventer videre vekst i sentrum. De mer skeptiske påpeker at ledigheten har steget i sentrum», heter det i oppdateringen fra DNB Næringsmegling.

Forventninger om vekst begrunnes med at det er litt å gå på for de nest beste sentrumsbeliggenheten, samt at det er kamp om de aller beste lokalene.

Les også:

Stavanger-investorene er optimistiske: Mer til salgs, men mye er dyrt 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også