Entra sikret nye leietakere i nybygg i Bergen

Rambøll og 4Service Facility har signert leieavtaler med Entra i Nygaarden, som skal stå innflyttingsklart innen 2022 er omme.
ENDA EN LEIETAKER: Rambøll Norge flytter inn i Entras kommende prosjekt Nygårdsgaten 91-93. | Foto: Mir
ENDA EN LEIETAKER: Rambøll Norge flytter inn i Entras kommende prosjekt Nygårdsgaten 91-93. | Foto: Mir

Rådgivningsselskapet Rambøll flytter inn i Entras nybygg i Bergen, Nygaarden, i januar 2023.

For Rambøll dreier det seg om cirka 2150 kvadratmeter i Nygårdsgaten 91-93. Ifølge en pressemelding har leieavtalen en varighet på 7,5 år.

– Vi er veldig fornøyde med å ha funnet kontorlokaler som representerer våre verdier og ambisjoner, og som dessuten er i et bærekraftig bygg med effektiv arealutnyttelse. Med en sentral lokalisering og god tilgang på offentlig transport og sykkelfasiliteter, vil de nye lokalene bidra til å redusere vårt CO2-avtrykk, sier divisjonsdirektør for tekniske systemer og bærekraftige løsninger og kontorleder for Rambøll i Bergen, Montserrat Telseth via meldingen.

Kontorbygget Nygaarden er under oppføring og åpner dørene i fjerde kvartal 2022. Fra før har leietakere som advokatene i SANDS og konsulentselskapet Sopra Steria allerede bekreftet at de skal flytte til nybygget.

– Kontorløsningene er fleksible og dynamiske og er perfekt for et kreativt miljø. Disse kvalitetene gjør vårt nye kontor i Bergen attraktivt for nåværende og nye ansatte som ønsker å jobbe for et bærekraftig samfunn, sier Telseth videre i fredagens melding.

58 prosent utleid

Nygaarden vil få et areal på cirka 12.000 kvadratmeter og bygges med mål om å miljøsertifiseres med BREEAM-NOR Excellent.

Utleiegraden er på 58 prosent per januar 2022.

– Vi ønsker Rambøll hjertelig velkommen til Nygaarden. Eiendommen bygges med gjennomgående svært høy kvalitet, og målet er å gi menneskene som skal arbeide her en så god og effektiv arbeidshverdag som mulig, sier Sturla Hjelmervik, leder for Entra i Bergen.

SENTRAL I VEST: Sturla Hjelmervik leder Entras virksomhet i Bergen. | Foto: Entra
SENTRAL I VEST: Sturla Hjelmervik leder Entras virksomhet i Bergen. | Foto: Entra

Nytt mat- og servicetilbud

I tillegg har Entra inngått en tiårig leieavtale for 1450 kvadratmeter med 4Service, som via bergensselskapet Søtt+Salt skal utvikle og drifte et helt nytt mat- og servicekonsept i Nygaarden.

Konseptet vil være et tilbud til medarbeidere i kontorbygget, i tillegg til nærmiljøet med naboer som Media City og Bergens øvrige befolkning.

Søtt+Salt skal blant annet drive et nytt håndversbakeri og husrestauranten i byggets 2. etasje. Der finnes også et tilhørende «chambre séparée» som vil egne seg godt for private arrangementer og møter, ifølge Entra.

Foto: Illustrasjon: 3D Estate
Foto: Illustrasjon: 3D Estate
I september 2021 ble det kjent at 4Service også skal utvikle og drifte servicetilbudet ved Entras eiendom Tollgaarden i Oslo.

– Vi er stolte av den tilliten som Entra viser oss i 4Service med nok et strategisk samarbeid, og vi gleder oss til å sørge for de aller beste mat- og serviceopplevelsene i Nygaarden, sier konsernsjef Tor Rønhovde i 4Service i en pressemelding

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også