EiendomsWatch

«Bare» 12 varslingssaker i Statsbygg i fjor

Statsbygg mottok 12 varsler om mulige kritikkverdige saker i 2021. Selskapet mener at de burde ha mottatt flere.

ØNSKER VARSLER VELKOMMEN: Administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg ønsker flere tips om mulige ønskede hendelser. | Foto: Statsbygg/Geir Anders Rybakken Ørslien

– Byggebransjen kan ha en ukultur der varsler om ulovligheter ikke er blitt verdsatt. Risikoen er at uønskede hendelser blir skjøvet under teppet, sier administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg i en pressemelding.

Han sier at varslere kan bidra til at man unngår ulykker på byggeplassen, sosial dumping, kriminelle handlinger eller andre uønskede hendelser.

– Statsbygg oppfordrer derfor både interne og eksterne om å varsle om kritikkverdige forhold i organisasjonen eller i prosjektene våre, sier Nikolaisen.

På fire språk

Statsbygg har jobbet med å gjøre informasjon om varsling og varslingsordningen lett tilgjengelig. Varslingsplakater henger lett synlig på alle arbeidsplasser og byggeplasser som tilhører Statsbygg. Informasjonen foreligger på norsk, engelsk, polsk og russisk.

En elektronisk varslingskanal finnes på de samme språkene på Statsbyggs nettside.

To anonyme tips

Varslene behandles av Statsbyggs varslingskomité, som består både av egne ansatte og en ekstern representant.

To av varslene Statsbygg fikk, var anonyme. De øvrige ble meldt inn både av Statsbyggs egne ansatte og eksterne.

Varslingene gjelder alt fra mulige brudd på datasikkerheten til mistanke om brudd på anskaffelsesregelverket. I de fleste sakene var konklusjonen at varselet ikke omhandlet kritikkverdig forhold.

Mer fra EiendomsWatch

Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch