EiendomsWatch

Lars Haugen: – Tror yielden har bunnet ut

Senioranalytiker Lars Haugen i CBRE sier vi fortsatt kan se en liten yieldkompressjon innen logistikk, men for de øvrige segmentene tror han bunnen er nådd.

OVER FORVENTNING: Transaksjonsvolum i fjerde kvartal 2021 overrasket på oppsiden, sier senioranalytiker Lars Haugen. | Foto: CBRE

Transaksjonsvolumene i fjerdekvartal i 2020 var sterkt, så da fjerde kvartal 2021 lå 51 prosent over dette, var det over forventning, kommenterer senioranalytiker Lars Haugen i CBRE i en markedsrapport.

I fjerde kvartal ble det omsatt næringseiendom for 64,4 milliarder kroner, herav 21,7 milliarder i Oslo.

Det var kun i helsebygg og kombibygg det ble observert en nedgang i volumene. Omsetningen i kontoreiendom økte mest. Her var totalomsetningen 33,7 milliarder.

Segmentet ble fulgt av industrieiendom der det ble omsatt for 9,7 milliarder, mens det ble omsatt handelseiendom for 8,8 milliarder.

Prime yield for kontoreiendom holdt seg uendret på all-time-low 3,25 prosent. Innen logistikk så vi en yieldkompresjon på 20 basispuntker til 3,80 prosent.

«Fremover ser vi potensial for en marginal yieldkompressjon innen logistikk, men for de øvrige segmentene tror vi yielden har bunnet ut», skriver Haugen i rapporten.

Mer fra EiendomsWatch

Nytt tiltaksforbud hasteinnført i Oslo etter funn av kvikkleire

Plan- og bygningsetaten har sendt ut varsel til eiere av flere hundre eiendommer på Frysja om å ikke gjøre noe som kan medføre risiko for skred. Obos har fått det selskapet kaller en stoppordre og møter Oslo kommune sammen med Stor-Oslo Eiendom for å følge opp situasjonen rundt sitt felles byggeprosjekt.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch