Sparebank 1 satser på digitalisering av leietakertjenester

Sparebank 1 Forsikring har inngått et samarbeid med Veni om bruk av den digitale plattformen Life@Work for å tilby digitale tjenester for sine leietakere.
DIGITAL PLATTFORM: Leder for eiendom i SpareBank 1 Forsikring, Petter Haugen og forretningsutvikler Frode Aardal (til venstre) i Veni. | Foto: Veni
DIGITAL PLATTFORM: Leder for eiendom i SpareBank 1 Forsikring, Petter Haugen og forretningsutvikler Frode Aardal (til venstre) i Veni. | Foto: Veni

Eiendomsporteføljen til Sparebank 1 Forsikring består av 12 eiendomsselskaper med totalt 152.000 kvadratmeter leieareal sentralt i Oslo.

Som et ledd av satsningen innenfor bærekraftig forvaltning av eiendomsporteføljen, inngår de nå et samarbeid med teknologiselskapet Veni, som har utviklet den digitale plattformen Life@Work – en plattform der byggeier kan samle alle tjenester og ressurser for et bygg i en felles portal.

– Vi er nysgjerrige på ny teknologi som kan dytte oss i riktig retning, mot en grønnere eiendomsbransje. Vi ønsker å bidra til å redusere eiendommens og leietakernes karbonavtrykk. Vi tror at teknologi som gjør oss mer effektive og som bidrar til god ressursutnyttelse vil skape lange og lykkelige leieforhold, sier Petter Haugen i en pressemelding. Haugen er leder for eiendom i Sparebank 1 Forsikring.

Forretningsutvikler i Veni, Frode Aardal, legger til at Veni er veldig glade for de utfordringene teamet i Sparebank 1 Forsikring har gitt dem.

– Vi lanserte Life@Work i fjor sommer, og vi har store ambisjoner. Da er det ekstra kjekt å få tillit av en så stor og visjonær aktør som Sparebank 1 Forsikring, forteller Aardal.

Et naturlig ledd mot mer bærekraftig forvaltning

I første omgang begynner Sparebank 1 Forsikring med å tilby digitale tjenester for sine leietakere i bygget KA20 på Skøyen.

På sikt vil alle byggene på både Skøyen og i resten av porteføljen knyttes sammen ved hjelp av Life@Work.

Petter Haugen forteller at Sparebank 1s eiendomsportefølje vil være Breeam-sertifisert i løpet av 2023, og at de har signert de ti strakstiltakene i eiendomssektorens veikart mot 2050. Samarbeidet med Life@Work er et naturlig ledd av dette – i tillegg til et godt steg videre mot bærekraftambisjonene.

– Life@Work-appen gjør alle tjenester i et bygg lett tilgjengelige, og knytter sammen gårdeier og forvaltning med brukere. Dette innebærer at samtlige brukere i alle bygg i eiendomsporteføljen vil ha tilgang til ressurser som for eksempel informasjon, parkeringsplasser, fleksikontorer, kantiner eller møterom på tvers av bygg og lokasjoner, forteller Haugen.

Han legger til at fleksibiliteten de vil få gjennom appen vil kunne bidra til en mer bærekraftig adferd.

– Det handler for eksempel om å regulere lys og varme etter antall kontorer som er bruk, ikke lage lunsj til flere enn de som er på jobben – og å redusere behovet for blant annet transport ettersom det vil tilbys møterom og kontorer på tvers av eiendomsporteføljen, sier Haugen.

Fremtidens byer

En av de sentrale ambisjonene for SpareBank 1 Forsikrings eiendomsforvaltning er å skape et pulserende miljø i og rundt byggene sine.

Ifølge Haugen handler fremtidens byer om å gjøre byggene og bosetningene inkluderende, trygge og bærekraftige.

– Med Life@Work ønsker vi å la alle våre leietakere og kunder få tilgang til et marked som trekker det lokale næringslivet inn i byggene. Vi vil invitere det lokale bakeriet og sykkelverkstedet på hjørnet til å tilby sine produkter direkte i Life@Work-plattformen, slik at våre leietakere for eksempel kan bestille ønsket leveranse og få det levert til morgenmøtet – eller få sykkelen hentet og reparert mens de er på jobb. Mulighetene vil bli mange, sier Haugen.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

ÅRET RUNDT: Thor Thoeneie forteller at han badet året rundt - uansett. Her fra Cannes under Mipim i mars. | Foto: Privat

Oslo Airport City-sjefen: – Vi arbeider med planer for utvikling og utbygging av inntil en million kvadratmeter

Thor Thoeneie mener sosial- og økonomisk bærekraft konsekvent får for lite oppmerksomhet, noe som blant annet går utover utbyggernes forutsigbarhet. – Private utbyggere sitter på all risiko, sier han.

For abonnenter

Les også