EiendomsWatch

Unions Valle Vision får Patentstyret som leietaker

Det statlige Patentstyret har signert leiekontrakt på i underkant av 4000 kvadratmeter i Valle Vision.

NYTT: Dette er en illustrasjon av det kommende kontorbygget Valle Vision, som nå får enda en statlig leietaker. | Foto: Lund+Slaatto Arkitekter

I 2024 flytter Patentstyret sine 245 ansatte fra Sandakerveien 64 til Valle ved Helsfyr, lenger øst i Oslo. Ifølge en pressemelding skal de leie kontorer i 12., 13. og 14. etasje, i tillegg til lager.

– Vi gleder oss til å flytte inn i Valle Vision i 2024 og få møte kunder og samarbeidspartnere i helt nye flotte lokaler. Valle Vision ble valgt etter en grundig prosess, hvor vi har fått innfridd våre ønsker og behov knyttet til tilgjengelighet, bærekraft, fleksibilitet og økonomi, sier Patentstyrets direktør Kathrine Myhre i meldingen.

Kontorbygningen består av cirka 23.500 kvadratmeter og er den tredje av fire byggetrinn i Valle-området.

Valle Vision-bygget består av 14 etasjer, og to av dem ligger under bakkeplan. Kontorlokalene vil være moderne, og eiendommen skal bygges i samme arkitektoniske stil som tidligere Valle-prosjekter. Prosjektet vil bli miljøsertifisert BREEAM-NOR Excellent.

– Patentstyret er kjent for et godt arbeidsmiljø og frem til flytting skal vi sammen med våre ansatte utforme vår nye arbeidsplass. Dette er en unik mulighet til å få lokaler som er mer besøksvennlige, digitalt tilpasset og som gir energi og arbeidsglede, sier Myhre.

Patentstyret er den andre leietakeren som har signert leiekontrakt i Valle Vision. Statens Vegvesen skal sitte i 3.-7. etasje.

– Vi er glade for at en så viktig statlig aktør innen innovasjon og verdiskapning i Norge velger Valle. Det er gledelig at vi har løst behovene til Patentstyret for fremtidens kontor. Vi ser frem til å ønske alle ansatte velkommen som kunde hos Union og på Valle i 2024, sier Lars Erik Wogsted, forvalter i Union Eiendomskapital.

Union Eiendomskapital sitt value-add fond, UREF II kjøpte Valle-prosjektet av NCC Property Development Norge i 2019. Union Norsk Næringsmegling håndterer utleie for hele prosjektet. Det er nå cirka 7500 kvadratmeter gjenværende ledige kontorlokaler i eiendommen. Både Valle Wood og Valle View er allerede fylt opp.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer fra EiendomsWatch

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch