Fyller opp kontorer på Oslo øst

Eiendomsaktørene i Bryn-Helsfyr-samarbeidet har samlet inngått nye, forlengede og utvidede leieavtaler for cirka 20.000 kvadratmeter de siste månedene.
LAVERE LEDIGHET: Eiendomsaktørene i Bryn-Helsfyr-samarbeidet har inngått flere kontrakter. | Foto: Nyebilder.no
LAVERE LEDIGHET: Eiendomsaktørene i Bryn-Helsfyr-samarbeidet har inngått flere kontrakter. | Foto: Nyebilder.no

Eiendomsaktørene i Bryn-Helsfyr-samarbeidet har de de siste fire månedene inngått nye, forlengede og utvidede leieavtaler for cirka 20.000 kvadratmeter kontorarealer i området, fremgår det av en pressemelding.

Nylig ble det kjent at BundeGruppen og BundeBygg leier 3.200 kvadratmeter kontor i Fyrstikktorget på Helsfyr av Stor-Oslo Eiendom frem til deres nye kontorprosjekt, Helsfyret, står ferdig. BundeGruppens leietakere i Grenseveien 82 leier også rundt 1000 kvadratmeter i Fyrstikktorget.

Nå melder andre deltakere i Bryn-Helsfyr-samarbeidet om nye, forlengede og utvidede leieavtaler på totalt cirka 15.800 kvadratmeter på Bryn og Helsfyr.

Bryn Eiendom med nye og forlengede kontrakter

Bryn Eiendom har den siste tiden inngått fem nye og åtte forlengede leieavtaler for til sammen 10.019 kvadratmeter i sine kontoreiendommer på Bryn.

Blant annet har Mestergruppen og Light Structure forlenget og utvidet sine leieforhold i Nils Hansens vei 8 til henholdsvis 4.844 og 1.337 kvadratmeter.

Tunstall er ny leietaker på 99 kvadratmeter i samme bygg, mens Safety Computing og UTU Norge skal leie henholdsvis 303 og 290 kvadratmeter i Østensjøveien 14 fra våren 2022.

10 SAJA-kontrakter

Samtidig melder SAJA om 10 nye og reforhandlede leieavtaler på til sammen rundt 5000 kvadratmeter kontor fordelt på ulike eiendommer selskapet forvalter på Bryn og Helsfyr.

Gasmann Eiendom fyller opp

Gasmann Eiendom besitter to naboeiendommer ved hjørnet av Grenseveien og Innspurten sentralt på Helsfyr. Selskapet har nå inngått leieavtale på fem pluss fem år med Vita Group for 778 kvadratmeter kontorer i Innspurten 1, og begge eiendommene er dermed fullt utleid.

Fortsatt byutvikling

En rekke nye kontor- og boligprosjekter har tiltrukket stadig flere beboere og virksomheter til Bryn-Helsfyr-området de siste årene.

– Mange flere er under planlegging, og utviklingen mot et mer levende byområde vil fortsette. Eksempelvis planlegges det helhetlig utvikling av boliger, kontorer og servicetilbud på og rundt Fyrstikktorget på Helsfyr og i et stort område omkring Brynseng kollektivknutepunkt, sier Stig Jensen i Bryn-Helsfyr-samarbeidet i meldingen.

Lavere ledighet

DNB Næringsmegling meldte i februar om en ledighet på åtte prosent på Helsfyr/Bryn, ned fra 11 prosent ved forrige måling.

For Oslo, Asker og Bærum som helhet var ledigheten på 5,9 prosent.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også