– Høyere aktivitet i leiemarkedet på Bryn og Helsfyr etter koronaåret

Eiendomsaktørene i Bryn-Helsfyr-samarbeidet i Oslo har de de siste fire månedene inngått nye, reforhandlede og utvidede leieavtaler for cirka 30.000 kvadratmeter kontorarealer i området.
FYLLES OPP: Det rapporteres om høyere aktivitet i leiemarkedet i Bryn og Helsfyr i Oslo. | Foto: Nyebilder.no
FYLLES OPP: Det rapporteres om høyere aktivitet i leiemarkedet i Bryn og Helsfyr i Oslo. | Foto: Nyebilder.no

Kontorleiemarkedet i Bryn-Helsfyr-området i Oslo har kviknet til etter koronaåret 2020.

– Eiendomsaktørene melder om god interesse og aktivitet både på Helsfyr og Bryn – og det er tydelig at leiemarkedet har våknet til liv igjen etter å ha vært mer avventende i koronaåret 2020. Men mer er under utvikling, og det er fortsatt mye bra å velge i i ulike standard- og prisklasser, sier Stig Jensen i Bryn-Helsfyr-samarbeidet i en pressemelding.

20 eiendomsaktører samarbeider gjennom dette samarbeidet om kommunikasjon og omdømmebygging av hele området.

I sommer ble det klart at Landbruksdirektoratet og Eiendomsmegler Krogsveen blir leietakere på henholdsvis 3105 og 472 kvm i nybygget Valle View ved Helsfyr, som dermed er fullt utleid. Det ble dessuten kjent at Statens vegvesen har inngått leieavtale på rundt 8000 kvadratmeter i nabobygget Valle Vision, byggetrinn tre av fire i Valle-prosjektet.

Omtrent samtidig ble det kjent at Scandic Norge samler hovedkontor og salgskontor på 2600 kvm i Brynsalléen 2 på Bryn når eiendommen er ferdig totalrehabilitert i januar 2022.

Snart fullt i nybygg i Brynsveien

Nå har BSH Husholdningsapparater AS inngått leiekontrakt med IK Gruppen for 2956 kvadratmeter i Brynsveien 16 og 18, der et nybygg nå sammenføyes med et eksisterende. BSH etablerer kontorer i andre etasje og showroom for merkene Bosch, Siemens, Neff og Gaggenau i første etasje av nybygget, med innflytting 1. mars 2022.

Nybygget ferdigstilles i siste kvartal 2021. Andre leietakere er Viking Outdoor Footwear, IK Gruppen, Maya Eiendom og Invacare, og det foregår sluttforhandlinger på det siste ledige arealet i nybygget, opplyser Bryn-Helsfyr-samarbeidet i en pressemelding.

Bryn Eiendom, en av de største utleierne i Bryn-Helsfyr-området, har nylig inngått fem nye og utvidede leieavtaler for til sammen 1995 kvadratmeter i sine eiendommer på Bryn. I tillegg får selskapet EasyPark AS som leietaker på 547 kvadratmeter i eiendommen Helsfyr Panorama i fem år fra 1. mai 2022.

Samtidig melder SAJA om 21 nye og reforhandlede leieavtaler på til sammen rundt 9600 kvadratmeter fordelt på ulike eiendommer selskapet forvalter på Bryn og Helsfyr. Alle disse er inngått i perioden juni til og med september.

Over 47.000 kvadratmeter hittil i år

Medregnet de siste måneders signeringer er det så langt i år registrert nye og forlengede leieavtaler for cirka 47.000 kvadratmeter i Bryn-Helsfyr-området. Typisk for området er dette leietakere fra både privat og offentlig sektor – og så vel områdeveteraner som nykommere fra andre deler av byen.

En rekke nye kontor- og boligprosjekter er realisert i området de siste årene, og har tiltrukket stadig flere beboere og virksomheter. Utviklingen har fortsatt i år, blant annet med godt salg og byggestart i boligprosjektet Fyrstikkbakken 14 og ferdigstillelse og innflytting i to nye kontorbygg.

Mange flere prosjekter er under planlegging, og utviklingen mot et mer levende byområde vil fortsette. Eksempelvis planlegges det helhetlig utvikling av boliger og kontorbygg på og rundt Fyrstikktorget på Helsfyr og i et stort område omkring Brynseng kollektivknutepunkt.

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også