Høyeste antall leiekontrakter siden 2011

Kun etter regjeringens midlertidige arealbehov tilbake i 2011, er det observert like høy aktivitet på høsten, sier analysesjef Newsec, Øyvind Johan Dahl.
STOR AKTIVITET: Det er inngått mange kontrakter for kontorlokaler i tredje kvartal. | Foto: Vidar Ruud / NTB
STOR AKTIVITET: Det er inngått mange kontrakter for kontorlokaler i tredje kvartal. | Foto: Vidar Ruud / NTB

Kontormarkedet har under pandemien vært preget av avventende leietagere, flat prisutvikling og færre inngåtte kontrakter enn det som er normalt, men ifølge Finansavisen er dette nå i ferd med å snu.

– Aldri før har Arealstatistikk meldt inn over 200 signerte kontrakter for et tredje kvartal. Kun etter regjeringens midlertidige arealbehov tilbake i 2011, er det observert like høy aktivitet på høsten, sier analysesjef Newsec, Øyvind Johan Dahl.

I tredje kvartal 2020 var tallet 135 kontrakter. Dahl opplyser at årets kontrakter inneholder over 183.000 kvadratmeter, som er det nest høyeste meldt på høsten noen gang,

– Sammenligner vi med mer normalår, så er vi på vei tilbake, men året totalt sett vil ligge litt bak, da  første kvartal 2021 fortsatt var preget av pandemi-treghet, sier Dahl til Finansavisen.

Senioranalytiker Karen Cecilie Thunes sier at når man ser på de 15 prosent dyreste kontraktene, går leieprisveksten fra 0,2 prosent til 3,4 prosent. Bryn og Helsfyr skiller seg ut med en vekst på 8,8 prosent og Nydalen på 7,6 prosent.  Oslo ytre øst og Skøyen opplever leieprisfall.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også