Rekordtall fra Entras storeier Castellum

Castellum, som eier Entra-aksjer for over 10 milliarder kroner, rapporterer om et solid resultatløft i første kvartal, blant annet som følge av flere oppkjøp.
GODE TIDER: Castellum-sjef Rutger Arnhult rapporterer om kraftig vekst i resultater og inntekter etter flere oppkjøp. | Foto: Castellum
GODE TIDER: Castellum-sjef Rutger Arnhult rapporterer om kraftig vekst i resultater og inntekter etter flere oppkjøp. | Foto: Castellum

Det svenske eiendomsselskapet Castellum starter året med det største resultatløftet i selskapets historie, blant annet som følge av flere oppkjøp i Norden, fremgår det av rapporten for første kvartal. De tre største var Kungsleden i Sverige og økt innehav i norske Entra og finske Kielo.

Castellum eide per 31. mars 33,3 prosent av Entra. Markedsverdien på de 60,71 millioner aksjene er på 10,5 milliarder kroner.

Selskapet fikk et driftsresultat på 1406 millioner svenske kroner i første kvartal i år, mot 1019 millioner kroner året før. Forvaltningsresultatet beløp seg til 1151 millioner kroner, opp fra 779 millioner kroner i første kvartal 2021. Samtidig økte inntektene fra 1502 millioner kroner i første kvartal i fjor til 2193 millioner kroner i år.

Belåningsgraden var 39,6 prosent (37,3 prosent justert i forhold til beholdning av egne aksjer), mot 38,0 prosent i fjor.

Castellums eiendomsportefølje er vurdert til 182 milliarder svenske kroner og har et utleiebart areal på 6.3 millioner kvadratmeter.

Inkludert Entra er 16 prosent av verdien og åtte prosent av arealet i Norge.

– Vi har med fjorårets oppkjøp blitt et betydelig større selskap og er det utvilsomt største næringseiendomsselskapet i Norden. Jeg er overbevist om at vår størrelse og sterke finansielle stilling vil komme oss som selskap til gode i fremtiden. Det er mange fordeler for både aksjonærer og kunder at Castellum vokser, sier selskapets toppsjef Rutger Armhult i rapporten.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også