EiendomsWatch

DNB-analytiker er negativ til Entra

DNB-analytiker Simen Mortensen anbefaler investorer å selge Entra-aksjen etter resultatfremleggelsen.

ANBEFALER SALG: DNB-analytiker Simen Mortensen ser farer i Entra. | Foto: DNB

DNB-analytiker Simen Mortensen er skeptisk til Entra-aksjen i kjølvannet av resultatfremleggelsen fredag. Mens selskapet fokuserte på sterk inntektsutvikling og økte porteføljeverdier, fokuserer analytikeren på fremtidige finanskostnader.

– Rentene stiger, og forventes å stige fremover, og da stiger Entras finanskostnader også. Entra har rentesikringsinstrumenter som starter neste år, sier Mortensen til Finansavisen.

Markedet har ikke tatt inn over seg de økte finanskostnadene, mener han.

– Vårt syn er at det virker det som mange som dekker selskapet ikke hensyntar nåværende rentekurve eller Entras rentederivater. Rentene skal betydelig opp. Vi bruker kredittmarkedets renteforventninger, og disse tilsier 350 millioner høyere rentekostnader enn konsensus.

DNB Markets tror eiendomsmarkedet blir mindre likvid fremover da finansieringskostnadene blir høyere.

Mortensen nedgraderer aksjen fra hold til selg og kutter kursmålet fra 210 til 150 kroner.

Aksjen omsettes mandag ettermiddag for 157,80 kroner, ned 7,2 prosent (12,20 kroner). I realiteten er nedturen noe mindre, da Entra noteres eksklusive utbytte på 2,60 kroner.

Mer fra EiendomsWatch

Nytt tiltaksforbud hasteinnført i Oslo etter funn av kvikkleire

Plan- og bygningsetaten har sendt ut varsel til eiere av flere hundre eiendommer på Frysja om å ikke gjøre noe som kan medføre risiko for skred. Obos har fått det selskapet kaller en stoppordre og møter Oslo kommune sammen med Stor-Oslo Eiendom for å følge opp situasjonen rundt sitt felles byggeprosjekt.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch