Russisk nedskrivning drar ned KMC Properties' driftsresultat

KMC Properties rapporterer om videre vekst, men verdien på selskapets kontoreiendom i Moskva nedskrives kraftig.
RUSSLAND TREKKER NED: Liv Malvik, sjef for KMC Properties, rapporterer om vekst, men selskapets eiendom i Moskva skrives ned i verdi. | Foto: KMC Properties
RUSSLAND TREKKER NED: Liv Malvik, sjef for KMC Properties, rapporterer om vekst, men selskapets eiendom i Moskva skrives ned i verdi. | Foto: KMC Properties

KMC Properties, som torsdag morgen meldte om kjøp av to industrieiendommer i Danmark, er ute med tall for første kvartal. Resultatet før skatt endte på 83,3 millioner kroner, mot 74,0 millioner kroner i samme periode i fjor. Driftsresultatet beløp seg til 45,4 millioner kroner, ned fra 86.9 millioner kroner året før.

Det er bokført verdijusteringer på investeringseiendommer på minus 2,9 millioner kroner, mot pluss 65,1 millioner kroner året før. Det er foretatt nedskrivninger av en russisk kontoreiendom.

Leieinntektene utgjorde 62,7 millioner kroner, sammenlignet med 48,2 millioner kroner i første kvartal 2021.

Liv Malvik, administrerende direktør i KMC Properties, sier i en børsmelding at selskapet etter et sterkt 2021 har lagt et solid fundament for videre vekst. I år har selskapet gjennomført tre oppkjøp. I tillegg til torsdagens danske kjøp for 210 millioner norske kroner, ble det gjort kjøp nær Narvik for 100 millioner kroner og et svensk oppkjøp for 94 millioner svenske kroner.

Russisk nedtur

Siden KMC Properties ble etablert sammen med Storm Real Estate, har selskapet hatt som intensjon å selge sin eiendom i Russland. I kjølvannet av beslutningen om å trekke seg ut av Russland er eiendommen re-klassifisert til salgsobjekt og verdsatt til 75,4 millioner kroner ved utgangen av kvartalet.

Til sammenligning var verdsettelsen ved nyttår 142,6 millioner kroner. Verdsettelsen er lavere på grunn av en nedskrivning på 53,1 millioner kroner, samt valutajusteringer, opplyser selskapet.

– Vi har fem ansatte ved eiendommen i Moskva, bekreftet finansdirektør Kristoffer Holmen i KMC Properties til EiendomsWatch i mars.

KMC Properties eier et kontorbygg i Moskva, Russland. Bygningen utgjorde ved nyttår 3,6 prosent av den totale porteføljeverdien. Netto driftsinntekter fra eiendommen var 9,1 millioner kroner i 2021.

Det opplyses at belegget i bygget var på 91,2 prosent per 18. mai.

Har eiendommer for fire milliarder

Verdijusteringen på resten av porteføljen økte med 210,4 millioner kroner.

KMC Properties’ eiendomsportefølje var ved utgangen av første kvartal verdsatt til 4028 millioner kroner, mot 4001 millioner kroner ved utgangen av 2021.

Her finner du børsmeldingen, rapporten og presentasjonen

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også