Niam kjøper Helsfyr Panorama av Bryn Eiendom

Niam har inngått en avtale om å kjøpe Helsfyr Panorama, et kontorbygg på 18 etasjer som ligger øst for Oslo sentrum. 
SOLGT: Helsfyr Panorama har fått ny eier. | Foto: Bryn Eiendom
SOLGT: Helsfyr Panorama har fått ny eier. | Foto: Bryn Eiendom

Landemerket Helsfyr Panorama er solgt til Niam. Niam Nordic VIII-fondet gjør med dette sitt første kjøp i Norge.

– Vi er veldig glade for å kjøpe Helsfyr Panorama. Eiendommen har attraktive kontorkvaliteter på grunn av sin høyhuskonstruksjon. Bygningen har en Breeam In-Use-sertifisering på nivået ”Very good”, og vi ser frem til å videreutvikle eiendommen og forbedre miljøprofilen i tråd med Niams bærekraftambisjoner, sier Morten Roland, landssjef for Niam Norge, i en pressemelding.

– Dette kjøpet representerer en utmerket mulighet for Niam til å styrke vår tilstedeværelse i Oslos eiendomsmarked, sier han.

Helsfyr Panorama ligger på et veletablert kontorsenter og er lett tilgjengelig med offentlig transport som t-bane og busstjenester, som begge ligger bare noen få minutter unna.

– Vi søker å kjøpe bygninger som tilbyr god tilgang for pendlere, i attraktive mikrolokasjoner i de største nordiske byene. Vi fokuserer på eiendommer der det grunnleggende er i samsvar med langsiktig etterspørsel fra leietakere. Derfor er jeg glad for å kunngjøre Niams nyeste avtale, sier Henrik Gerdin, fondsforvalter hos Niam.

Helsfyr Panorama har vært eid av et lokalt familieselskap, Bryn Eiendom, siden 2015. Kontorbygget på 21.200 kvadratmeter har adresse Innspurten 9.

Avtalen er planlagt å bli fullført den 30. juni 2023. 

Ifølge Estate Nyheter har Advokatfirmaet Selmer vært juridisk rådgiver for Niam og Advokatfirmaet Haavind juridisk rådgiver for Bryn Eiendom. Malling & Co Corporate Real Estate var transaksjonens mellommann ved Anders Malling.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

STARTET SOM EIENDOMSMEGLER: Administrerende direktør i Veslefikk, Tom Andre Svenning-Gultvedt, er utdannet eiendomsmegler og jobbet for blant annet Solon Eiendom i 12 år. | Foto: Veslefrikk

Veslefrikk om suksessfaktorene i et tøft marked: – Ikke begynne å kjipe ned på noe etter du har solgt

Administrerende direktør Tom Andre Svenning-Gultvedt deler åpent om stort og smått i fersk podcast. Han mener kvalitet og tomtevalg er to nøkkelfaktorer for å selge godt i et tungt eiendomsmarked. 

For abonnenter

Les også