Niam vokser i Norge – har ansatt landsjef og assisterende direktør

Morten Roland skal lede det norske teamet til Niam, og han får selskap av en annen nordmann i ledelsen.
SATSER VIDERE: Fra nyåret blir Morten Roland landsjef for Niams satsing på det norske markedet. Fra før av har han et samarbeid med selskapet sammen med Bjørn Olav Smørgrav. | Foto: Niam
SATSER VIDERE: Fra nyåret blir Morten Roland landsjef for Niams satsing på det norske markedet. Fra før av har han et samarbeid med selskapet sammen med Bjørn Olav Smørgrav. | Foto: Niam

Etter flere års investeringer i norsk eiendom forsterker fondsforvalteren Niam det norske teamet med to nye fjes. I en pressemelding kunngjør selskapet å ha rekruttert Morten Roland og Bjørn Olav Smørgrav.

Roland blir landsjef, mens Smørgrav får rollen som Associate Director (assisterende direktør). Begge starter i sine nye stillinger i januar 2023.

– Med Morten Roland som ansvarlig for Niams norske virksomhet har vi goda forutsetninger for fortsatt vekst i Norge. Niam har betydelig investeringskapasitet og det norske markedet er en viktig del av Niams nordiske fond, sier Rikard Henriksson, Managing partner i Niam via pressemeldingen.

Ifølge sin nye arbeidsgiver har nordmennene stor erfaring fra transaksjoner, forvaltning og finansiering.

Varsler «spennende avtaler»

Roland og Smørgrav driver i dag Led Management, som de siste årene har hatt et nært strategisk samarbeid med Niam. Før det har begge vært aktive i Arctic Real Estate Development og DNB Markets.

– Bjørn Olav og jeg ser frem til et enda tettere samarbeid med Niam fra og med årsskiftet, og sammen med resten av det norske teamet kommer vi til å gjøre flere spennende avtaler fremover, sier Roland i pressemeldingen.

Han mener Niam har et sterkt varemerke.

– Vi er en bra match – vår markedskunnskap i kombinasjon med Niams nettverk av investorer og midler som skal investeres, sier den påtroppende landsjefen for selskapets satsing på norsk jord.

Søker flere eiendommer – og partnere

Det siste året har Niam Norge gjennomført tre core-plus-investeringer.

«Nå søker teamet både Core Plus og Value Add-eiendommer der også partnerskap kommer til å stå på agendaen i større grad enn tidligere», skriver selskapet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også