EiendomsWatch

Suksessprodusenten vil etablere Norges største tv-studio i Drammen

Tangenkaia, et 100 mål stort område sentralt i Drammen, skal transformeres til en ny bydel. Reguleringsplanen kom i år. Nyeste tilskudd er planer om Norges største tv-studio.

FRIR TIL DRAMMENSERE: Daglig leder Åsmund Knutson i Gateway Studios ønsker å skape lokale arbeidsplasser – og håper drammenserne vil være publikum når de etablerer Norges største TV-studio på Tangenkaia. | Foto: Drammen Kommune Eiendomsutvikling AS/Tangenkaia Eiendom AS

Nå blir det TV-produksjon langs Drammenselva. Gateway Studios som står bak programkonsepter som Maskorama, Skal vi danse, Stjernekamp, The Voice og Norske Talenter, ønsker å etablere seg med tv-studio på Tangenkaia i Drammen.

Drammen kommune eiendomsutvikling og Bane NOR Eiendom har etablert det felleseide selskapet Tangenkaia Eiendom for å transformere det gamle havne- og industriområdet her til en flerfunksjonell og attraktiv bydel med både boliger og næringsvirksomhet.

– Vi ønsker å bygge opp Norges største studio for TV-produksjon, sier daglig leder i Gateway Studios, Åsmund Knutson.

Selskapet som i dag har tilhold på Fornebu ønsker å etablere seg i Drammen også. Planen er å bygge Norges største studio som er spesialtilpasset for TV-produksjon. Valget falt til slutt på Skur 7 på Tangenkaia, etter en lengre tids jakt på lokaler i og rundt Oslo. I Skur 7 får Gateway Studios rett over 2.000 kvadrat.

Dette havneområdet, Tangenkaia, skal transformeres til en ny bydel. | Foto: Bane NOR Eiendom
Dette havneområdet, Tangenkaia, skal transformeres til en ny bydel. | Foto: Bane NOR Eiendom
 

– Bydelen skal vokse frem i ulike faser. Vi ønsker å legge til rette for at eksisterende bygninger kan utvikles og sikre at nye virksomheter og leietagere kan være generatorer for utvikling av en ny bydel over tid, sier Connie Nyhaven, prosjektleder hos Bane NOR Eiendom.

Hun legger til at som en del av denne strategien er det et ønske om å kunne bygge om deler av dagens Skur 7 slik at leietager, Gateway Studios, kan tilpasse bygget etter behov innenfor nødvendige rammer.

Planene skal til behandling i hovedutvalg for tekniske tjeneste og Gateway håper å produsere første sending derfra allerede neste høst.

 

Origo Eiendom vil bygge ut i Drammen

Union Eiendomsutvikling-sjef om Drammen: – Det gikk tregere innen kontorutleie 

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch