EiendomsWatch

Full pott for Tollefsen i Kragerø

Et flertall i kommunestyret i Kragerø sier ja til Fredensborgs selskaper, som har søkt om konsesjon etter å ha kjøpt fire landbrukseiendommer. Men det følger med visse vilkår og dessuten gjenstår det lovlighetskontroll av vedtakene.

Foto: Kragerø kommune / Heimstaden / Norgeskart.no / Google Street View

Etter opphetet diskusjon vedtok lokalpolitikerne i Kragerø kommune torsdag å innvilge alle de fire konsesjonssøknadene fra Fredensborg, som selskapet har sendt inn i forbindelse med oppkjøp av landbrukseiendommer i kommunen.

Sakene har skapt debatt etter at en kommunedirektør innstilte på å avslå samtlige søknader, fordi han mener aksjeselskaper i utgangspunktet ikke bør eie slike landbrukseiendommer som er konsesjonspliktige.

Fredensborgs datterselskaper har derfor vært nødt å søke om konsesjon for å formelt få overta eierskapet helt, da det er snakk om tomter med skog og andre landbruksressurser.

Ivar Tollefsens planer og eiendommer i Kragerø er mangfoldige, og nå er disse ett skritt nærmere å bli virkelige. Likevel gjenstår det formelle prosesser før skuldrene kan senkes helt. Kragerø kommune har nemlig vedtatt flere vilkår, blant annet boplikt for noen av eiendommene.

I tillegg skal det gjøres en lovlighetskontroll av vedtakene, opplyser Kragerø kommune til EiendomsWatch.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer fra EiendomsWatch

Disse eiendomsaktørene har meldt flytting fra Norge i 2022

I løpet av året har flere milliardærer flyttet ut av Norge, og noen av de er knyttet til eiendomsbransjen. Minst tolv personer tilknyttet eiendomsbransjen har flyttet ut av Norge i løpet av 2022,. For de aller fleste er det Sveits som frister mest, men noen velger Italia som sitt nye bosted.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch