Full pott for Tollefsen i Kragerø

Et flertall i kommunestyret i Kragerø sier ja til Fredensborgs selskaper, som har søkt om konsesjon etter å ha kjøpt fire landbrukseiendommer. Men det følger med visse vilkår og dessuten gjenstår det lovlighetskontroll av vedtakene.
Foto: Kragerø kommune / Heimstaden / Norgeskart.no / Google Street View
Foto: Kragerø kommune / Heimstaden / Norgeskart.no / Google Street View

Etter opphetet diskusjon vedtok lokalpolitikerne i Kragerø kommune torsdag å innvilge alle de fire konsesjonssøknadene fra Fredensborg, som selskapet har sendt inn i forbindelse med oppkjøp av landbrukseiendommer i kommunen.

Sakene har skapt debatt etter at en kommunedirektør innstilte på å avslå samtlige søknader, fordi han mener aksjeselskaper i utgangspunktet ikke bør eie slike landbrukseiendommer som er konsesjonspliktige.

Fredensborgs datterselskaper har derfor vært nødt å søke om konsesjon for å formelt få overta eierskapet helt, da det er snakk om tomter med skog og andre landbruksressurser.

Ivar Tollefsens planer og eiendommer i Kragerø er mangfoldige, og nå er disse ett skritt nærmere å bli virkelige. Likevel gjenstår det formelle prosesser før skuldrene kan senkes helt. Kragerø kommune har nemlig vedtatt flere vilkår, blant annet boplikt for noen av eiendommene.

I tillegg skal det gjøres en lovlighetskontroll av vedtakene, opplyser Kragerø kommune til EiendomsWatch.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også