Nykommer i hyttebransjen satser på deleie

Tall fra Prognosesenteret viser at norske hytter kun brukes 15 prosent av tiden. Det vil nykommeren &Hamlet og Kristian Ellertsen gjøre noe med. 
DELEIE: Kristian Eilertsen i selskapet &Hamlet vil selge hytter til over 20 millioner kroner som flere kan eie sammen. | Foto: &Hamlet
DELEIE: Kristian Eilertsen i selskapet &Hamlet vil selge hytter til over 20 millioner kroner som flere kan eie sammen. | Foto: &Hamlet

Selskapet satser nå på fjellhytter i Norge og fritidsboliger i Spania, og legger seg på et prisnivå over 20 millioner kroner per enhet, melder selskapet i en pressemelding. 

Målet er å selge fritidsboliger som deleie for inntil åtte forskjellige eiere. 

– Vi tar delingsøkonomien inn i hyttemarkedet. Vi vil legge til rette for at folk som for eksempel vil bruke fire millioner kroner på en hytte heller kan være med på å kjøpe et sted til 32 millioner kroner. Kostnaden ved å eie vil være den samme, sier Kristian Ellertsen, gründer og daglig leder i &Hamlet. 

&Hamlet viser til at landets mange hundre tusen hytter bare brukes 59 dager i året i snitt. Tallene har de hentet fra Prognosesenteret. 

– Når de hyttene vi har brukes mer, vil det redusere behovet for utbygging av nye. Økt bruk vil også være positivt for de som driver butikk i hyttekommunene. Hyttedrømmen står sterkt i den norske folkesjelen, men vi er overbevist om at neste generasjon hytteeiere er mer opptatt av bærekraft, sier Ellertsen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også