Hotelldirektør mener eiendomsinvestorer ødelegger det profesjonelle markedet i Lofoten

Hotelldirektør Erik Taraldsen ved Thon Hotel Svolvær reagerer på det han mener er ødeleggende for den profesjonelle bransjen i turistmagneten Lofoten. 
REAGERER: Thon Hotel Svolvær ligger på kaikanten i Lofotens største by. Nå etterlyser direktør Erik Taraldsen strengere regulering. | Foto: Thon Hotel Svolvær
REAGERER: Thon Hotel Svolvær ligger på kaikanten i Lofotens største by. Nå etterlyser direktør Erik Taraldsen strengere regulering. | Foto: Thon Hotel Svolvær

– Hytter og hus kjøpes opp for kommersielt bruk. Det gjør at det ikke blir plass til å bo her, for folk som skal jobbe og bli her lenge, sier hotelldirektør Taraldsen til NRK Nordland.

Europa strammer inn

Han mener utleietjenesten Airbnb burde forbys, eller strengt reguleres, i det som kanskje er Norges største turistdestinasjon. Han mener også at aktørene som kjøper opp store volumer av eiendommer for utleie, har en stor kostnadsmessig fordel, som gjør at de kan leie ut billigere. Blant annet når det kommer til håndtering av brannvern og avfall. 

– Når andre land i Europa strammer inn, skjønner ikke jeg at vi ikke skal kunne gjøre det. Det er en viktig diskusjon for oss som lever av dette, sier han til NRK.

Boplikt

Taraldsen mener tanken bak Airbnb var at man skulle kunne leie ut ledige soverom, og i langt mindre skala, enn hva man opplever i dag. 

– Og det er jo forsåvidt greit, sier Taraldsen. 

I en kommentar til NRK sier ordfører Frank Johnsen (Sp) i Vågan kommune at han er kjent med problematikken, og at kommunen nylig har vedtatt å intensivere kontrollen på boplikten i et forsøk på å få kontroll på boligmarkedet.

Vågan kommune er en av få kommuner i Norge som har vedtatt boplikt, ifølge NRK.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

BOOM: Ravn Steinsvåg leder Plot.ai, som nå har analysert utviklingen over en lengre tidsperiode av nyboligmarkedet i Norges største byer, og funnet at to av dem skiller seg vesentlig ut. – Prisveksten de siste fire årene har vært nær dobbelt så høy, sier Steinsvåg om den ene. | Photo: Plot.ai

Store forskjeller i de norske nyboligmarkedene

For abonnenter