Skal leie 2750 kvadratmeter av Entra i Sandvika

Entra skal bygge åtte etasjers skolebygg på en liten tomt i Sandvika sentrum. Nå er det inngått en 25 årig leiekontrakt for bygget.
ENTRA BYGGER: Akademiet Realfagsgymnas skal inn i nybygg i Sandvika. | Foto: Entra
ENTRA BYGGER: Akademiet Realfagsgymnas skal inn i nybygg i Sandvika. | Foto: Entra

Entra har inngått en leiekontakt på 2750 kvadratmeter i Sandvika. Kontrakten med Akademiet Realfagsgymnas går over 25 år, med oppstart i tredje kvartal 2024, fremgår det av en børsmelding.

Eiendomsselskapet skal føre opp et nytt skolebygg i Malmskriverveien 16, rett ved togstasjonen i Sandvika sentrum Tomten på omtrent med 400 kvadratmeter er i dag en parkeringsplass, og den skal utvikles til et moderne skolebygg for Akademiet Realfagsgymnas Sandvika, fremgår det av en pressemelding.

I juni 2021 inngikk Entra en intensjonsavtale med Norges Realfagsgymnas (NRG) om å utvikle en skole i Sandvika sentrum i umiddelbar nærhet til kommunens kunnskapssenter. 

Det nye skolebygget i Malmskriverveien blir på åtte etasjer i tillegg til to etasjer under bakken. Totalt utbygd areal blir 2750 kvadratmeter. 

Skolen vil ha plass til 300 elever. 

— Sandvika gjennomgår en formidabel utvikling, og vi har hele tiden vært enig med kommunen at det er viktig for byutviklingen at det etableres flere tilbud for unge i sentrum. Etableringen av ny skole midt i Sandvika er i tråd med kommunens ambisjoner om å skape mer liv i gater og torg i sentrum, og bidrar til å forsterke den byfornyelsen som pågår. Vi ser frem til å gå i gang med oppføringen av bygget og bidra til den storstilte byutviklingen som foregår i Sandvika, sier Henning Berger-Nortvedt, Entras leder i Sandvika, i pressemeldingen.

Det nye skolebygget skal stå klart allerede høsten 2024, og byggestart er forventet i løpet av forsommeren 2023. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også