Naturbetong: – Regulerings-prosesser tar unødvendig lang tid

Naturbetongs regnskap for 2020 preges av at selskapet var mellom avsluttede utviklingsprosjekter og forsinkede nye. Toppsjefen mener reguleringsprosesser tar for lang tid.
VØYEN HAGEBY: Her skal Naturbetong bygge 400 leiligheter og 100 rekkehus. | Foto: Naturbetong
VØYEN HAGEBY: Her skal Naturbetong bygge 400 leiligheter og 100 rekkehus. | Foto: Naturbetong

Kenneth Sandvolds selskap AS Naturbetong er ute med rapporten for 2020. Topp- og bunnlinjen ble lavere enn i 2019, noe som i hovedsak skyldes bortfall av inntekter fra avsluttede utviklingsprosjekter og utsatt igangsetting av nye prosjekter. Sistnevne grunnet forsinkelser i kommunal saksbehandling, ifølge selskapet. Det betyr også at prosjektkostnadene ble tilsvarende redusert.

Driftsresultatet ble 19,8 millioner kroner i 2020. Styret anser dette som tilfredsstillende gitt lavere aktivitet enn i 2019. Konsernets resultat etter skatt utgjorde 3,1 millioner kroner, mot 58,5 millioner kroner i 2019.

Lavere aktivitet førte til at driftsinntektene falt fra 380,4 millioner kroner i 2019 til 134 millioner kroner i 2020.

– Reguleringsprosesser tar mer tid

– Vi var mellom to byggetrinn i Vøyen Hageby i Bærum. Dét og økt reguleringstid i flere prosjekter forklarer inntektene i 2020, sier administrerende direktør Stig Hvinden til Finansavisen.

– En grunn til at inntektene falt så mye i fjor, er at reguleringsprosesser tar mer tid, faktisk mer tid enn vi synes er nødvendig. Vi må ofte motdokumentere udokumenterte innspill og påstander, og det tar tid. Du kan si at det er naturlig at myndighetene skal passe på, men ofte savner jeg at byråkratene i større grad også veileder oss om våre rettigheter og muligheter i slike prosesser, ikke bare påpeker våre plikter, sier Hvinden.

Ser gode marginer

Hvinden sier 2021 blir bedre enn 2020, men at det ikke blir noe superår.

Konsernet har de siste årene oppnådd til dels meget positive resultater. Disse avhenger i stor grad av salg og produksjon av boliger og svinger i takt med utvikling og gjennomføring.

Det opplyses i rapporten for 2020 at selskapet har en tilfredsstillende eksponering i prosjekter under oppføring i det verdien av gjennomførte salg for alle konsernets boliger under oppføring med god margin overstiger de totale kostnadene.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også