NRK: Tollefsen-selskaper tjente 16,7 mrd. kroner på seks år – betalte 8,3 mill. i skatt

En gjennomgang NRK har gjort av regnskapene siden 2017 viser at Fredensborg og Heimstaden har betalt et skattebeløp tilsvarende fem promille av overskuddet.
HOLDEN: Ivar Tollefsen og selskapene hans har bidratt med over 460 millioner kroner i skatt til Norge i perioden 2017-2022, ifølge NRK. | Foto: Heimstaden
HOLDEN: Ivar Tollefsen og selskapene hans har bidratt med over 460 millioner kroner i skatt til Norge i perioden 2017-2022, ifølge NRK. | Foto: Heimstaden

Ivar Tollefsens selskaper Fredensborg og Heimstaden tjente 16,7 milliarder kroner mellom 2017 og 2022, men betalte bare 8,3 millioner kroner i skatt, tilsvarende 0,05 prosent av overskuddet. 

Det melder NRK, som har undersøkt tallene til 177 underselskaper som er en del av Heimstaden og Fredensborg i Norge.

Selskapenes kommunikasjonsdirektør Christian Dreyer skriver i en e-post til rikskringkasteren at de ser «ingen umiddelbare feil i tallene dere har presentert», og at Fredensborg og Heimstaden betaler skatt etter regelverket.

– Grunnen til at vi de siste årene har betalt lite skatt i Norge skyldes hovedsakelig fremførbare underskudd fra tidligere års investeringer i utviklingsprosjekter, i tillegg til rentekostnader, skriver Dreyer til NRK.

Tollefsen selv har betalt 455 millioner kroner i personlig skatt i samme periode. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Les også

UTVIDER I OSLO: Anker Studentbolig får flere utleieobjekter i sentrum av hovedstaden. | Foto: Anker Studentbolig

Kontorer blir studenthybler i Oslo