EiendomsWatch

Ungdommene er de ivrigste nyboligkjøperne i Trondheim

Nyboligkjøpene i Trondheim toppes av de unge under 30 år.

YNGRE KJØPERE: På landsbasis er det personer mellom 30 og 45, og de over 60 som utgjør den største kjøpergruppen for nye boliger. I Trondheim er de fleste kjøperne unge under 30. | Foto: Audun Braastad / NTB

En undersøkelse Norstat har gjennomført på vegne av Marketer viser at den største kjøpergruppen på nyboligmarkedet er 30-45 år på landsbasis. I snitt utgjør denne gruppen hele 29 prosent av alle nyboligkjøperne i Norge.

Den nest største gruppen, som på landsbasis utgjør 26 prosent av nyboligkjøperne, er de over 60 år som flytter fra enebolig. Skjønt Trondheim avviker fra trenden – her er de fleste nyboligkjøperne under 30 år.

Undersøkelsen slår fast at pris er det aller viktigste kriteriet når folk vurderer en bolig. Dernest kommer størrelse, fulgt av planløsning, vedlikeholdsbehov og solforhold. For kjøpergruppen over 60 år er parkeringsmuligheter noe som vektlegges sterkere enn for andre kjøpergrupper.

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch