Utleiemegleren: – Leietakere vil ha større plass

Utleiemegleren rapporterer om et fortsatt godt og stabilt utleiemarked, men etterspørselen etter tre-roms leiligheter øker.
ØNSKER ROMSLIGERE LEILIGHETER: Interessen for tre-roms leiligheter øker over hele landet, rapporterer Vibecke Lyse Augdal i Utleiemegleren. | Foto: Utleiemegleren
ØNSKER ROMSLIGERE LEILIGHETER: Interessen for tre-roms leiligheter øker over hele landet, rapporterer Vibecke Lyse Augdal i Utleiemegleren. | Foto: Utleiemegleren

– Årets høysesong er tilbakelagt, men det rapporteres om et fortsatt godt og stabilt utleiemarked. Noe vi merker oss er økt etterspørsel på tre-roms leiligheter i alle våre regioner - som kan tyde på at folk ønsker større plass, sier administrerende direktør Vibecke Lyse Augdal i Utleiemegleren i en pressemelding.

Roligere i Oslo

I Oslo er snittprisen for to- og treroms leiligheter nå henholdsvis 13.466 og 16.963 kroner måneden, ned 2,5 og 1,2 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.

– I september rapporterer våre Oslo-kontorer at utleiemarkedet har roet seg etter at studentene og innflyttede arbeidstakere kom i hus, noe som også er normalt for sesongen, sier regionssjef Siri Anne Bernum Halck.

Som følge av dette har leieprisene gått noe ned sammenliknet med sommermånedene, mens leietakerne kan glede seg over et større utvalg, sier hun.

– Det har likevel vært god interesse på våre annonserte boliger, og de fleste boligene ble leid ut i løpet av kort tid med små justeringer i pris, sier regionssjefen.

Hektisk i Bergen

I Bergen er leien for to- og treroms leiligheter i snitt 11.532 og 13.003 kroner. For sistnevnte kategori ligger leieprisene 9,8 prosent lavere enn i fjor på samme tid.

– I begynnelsen av september var det høy aktivitet i leiemarkedet i Bergen - og vi endte opp med å leie ut 23 prosent flere boliger i september enn i august, som normalt er en veldig hektisk måned, sier daglig leder for Utleiemegleren Bergen, Eirik Hove.

Han sier at nedgangen j gjennomsnittspriser i statistikken for tre-roms leiligheter er en konsekvens av porteføljesammensetningen og ikke gir uttrykk for reelle endringer i leiemarkedet.

Slik går leienivået i øvrige regioner

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også