EiendomsWatch

Dette arkitektkontoret skal tegne Dokken i Bergen

Dokken er det største byutviklingsprosjektet i Norge. Nå har Bergen kommune delt ut oppdraget knyttet til arkitekt­tjenester.

FORVANDLING: I dag fremstår Dokken utilgjengelig og er et område som er ukjent for de fleste. Slik kan det bli. | Foto: Mad arkitekter

Bergen kommune har tildelt Mad arkitekter oppdraget knyttet til arkitekt­tjenester i forbindelse med byutviklings­prosjektet Dokken. Det betyr at selskaper som Tredje Natur og Advansia ble danket ut.

– Vi er både stolte og utrolig glade for at vi ble valgt til å bistå kommunen med å forvandle dette fantastiske, men utilgjengelige området til et grønt og levende byområde mot havet. Dokken blir en gave til byen, sier Tordur Bryngeirsson, daglig leder i Mad arkitekter i Bergen, i en pressemelding.

Dokken er det største og mest omfattende byutviklingsprosjektet i Norge nå. ‍

– Mad arkitekter var i hard konkurranse med flere meget dyktige tilbydere både på løsning og kompetanse. Innholdet i tilbudet til Mad er godt tilpasset oppdraget og vil kunne gi den fleksibiliteten, kvaliteten og de mulighetene vi som oppdragsgiver ønsker oss, forklarer programleder for Utviklingsprogrammet for Dokken og oppdragsgiver, Laura Ve.

 I 2016 utarbeidet Mad arkitekter i Bergen mulighetsstudien «Visjon Dokken», sammen med Obos, EGD Property, Asplan Viak og ProBiz og i 2020 vant Mad arkitekter, Asplan Viak, ProBiz og Casa grande Laboratory konkurransen om å utarbeide strategisk plan fortransformasjon av Dokken gjennom et parallelloppdrag.

Tre av 23 team ble den gang valgt til å utarbeide strategier og ideer for Dokken.

Det omfattende og spennende planarbeidet er første steg på veien mot transformasjonene av Dokken fra containerhavn til et levende og grønt byområde mot havet, med boliger, arbeidsplasser og mange små og store grønt arealer.

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch