NREP kjøper studentboliger for milliardbeløp

NREP har stor tro på studentboliger. Nå kjøper selskapet nesten 600 studentboliger i Trondheim.
KJØPER I TRONDHEIM: NRP har sikret seg flere studentboliger i trønderhovedstaden. | Foto: NREP
KJØPER I TRONDHEIM: NRP har sikret seg flere studentboliger i trønderhovedstaden. | Foto: NREP

Heimdal Bolig og selskapet Øvre Rotvoll selger nesten 579 studentboliger i Nardobakken 3 og 4 i Trondheim til NREP. Ifølge Finansavisen oppgis det ingen pris, men det skal dreie seg om milliardbeløp.

Heimdal Bolig har stått for utviklingen og utbyggingen av studentboligene.

– Vi har ikke strategi om å sitte å eie. Vi vil bruke pengene fra salget på å kjøpe flere tomter og utvikle både boliger og flere studentboliger, sier administrerende direktør Roar Munkhaugen i Heimdal Bolig.

– Med 579 moderne studentboliger og over 800 nye senger klare fra høsten 2022 får Trondheim et stort løft på tilbudssiden med moderne og trygge boliger nært NTNU, sier Munkhaugen i en pressemelding.

– Gjennom første driftsår har Nardobakken 4 vist at det er et stort behov for studentboliger med høy kvalitet og moderne standard nært campus. Med flere hundre på ventelister så merker vi en stor etterspørsel etter de studentboligene vi har utviklet. NREP er en solid og tung aktør, som har lang erfaring med å eie og drifte bygg. Vi er helt sikre på at NREP er riktig eier for å kunne ivareta studentboligene på en trygg og god måte for leietakerne, sier Heimdal Bolig-direktøren.

Eiendomsutvikleren NREP, som fra før eier Persaunet studentby i Trondheim, vil drifte studentboligene videre.

– Vi har stor tro på studentboliger og har en portefølje på over 2,5 milliarder kroner på nordisk basis. I tillegg har vi studentboliger for over 7 milliarder kroner i produksjon i store nordiske byer, sier Jens Petter Hagen, partner og leder av NREP Norge, ifølge Finansavisen.

Pangea Project Finance har bistått med tilrettelegging av transaksjonen, Wikborg Rein og Arntzen de de Besche har vært juridisk rådgiver for henholdsvis NREP og Heimdal/Rotvoll.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

HAR GÅTT BORT: Advokat Pål Martin Sand. | Foto: Dæhlin Sand Advokatfirma

Pål Martin Sand er død