EiendomsWatch

Kjøper studenthus for 300 millioner

Edgar Haugen jr og Ola Emil Heggset legger 300 millioner kroner på bordet for studenthus.

SOLGT FOR 300 MILLIONER: Edgar Haugen jr og Ola Emil Heggset blar opp for studenthus på Lillestrøm | Foto: SiO

Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) har solgt Åråsen studenthus til H-2 Eiendom, et selskap som kontrolleres av Edgar Haugen jr og Ola Emil Heggset.

– Hvorfor kjøper dere eiendommen?

– Det er rett og slett fordi vi tror det er en god deal og fordi Lillestrøm er bra, sier Edgar Haugen jr til EiendomsWatch.

Prisen for bygget på 4.868 kvadratmeter skal være 300 millioner kroner.

– SiO har solgt Åråsen Studenthus med overtakelse i siste del av 2022. Bakgrunnen for salget er videreutvikling av studentboligtilbudet vårt på Romerike, sier administrerende direktør i SiO, Andreas Eskelund.

Han sier at SiO i januar 2021 startet bygging av 300 studentboliger nær jernbanestasjonen i Lillestrøm sentrum.  Disse skal etter planen stå klare i løpet av høstsemesteret 2022

– Styret fattet denne beslutningen basert på en forutsetning om at botilbudet i det nye bygget skulle erstatte dagens tilbud på Åråsen, sier Eskelund til EiendomsWatch.

– Har dere andre konkrete kjøps- eller salgsplaner?

– Vi har flere store byggeprosjekter på gang, blant annet håper vi å starte byggetrinn tre på Kringsjå til vinteren og byggingen av nye studentboliger i Brenneriveien i Oslo sentrum første halvår 2022, avslutter Eskelund.

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch