EiendomsWatch

Det selges flere nye boliger i Trondheim enn i Oslo

Trondheim vil ifølge Jørgen Rostad, leder nybygg i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge, sette rekorder når det gjelder nyboligsalg i 2021.

Foto: Gorm Kallestad / NTB

Tall fra Hawii Analyse viser at Trondheim har hatt 561 nyboligsalg i perioden 1. juli-31. oktober, mens Oslo har hatt 519 salg, skriver Finansavisen. Tilsvarende tall for Bergen og Stavanger er henholdsvis 263 og 203 salg.

– Prognosene tilsier at dette også vil fortsette i siste del av 2021. I oktober var omsetningen hele 30 prosent høyere enn i Oslo. Derfor er det grunn til å tro at Trondheim vil selge flere nye boliger i andre halvår enn i hovedstaden, sier Jørgen Rostad, leder nybygg i Eiendomsmegler 1 Midt-Norge.

Han sier at man i Trondheim vil passere rekordåret 2016 når det gjelder nybolig-omsetning.

Ifølge Finansavisen er det i Trondheim en svært god tilbudsside av nye boliger på grunn av rause reguleringer fra politikerne.

– Det er også sterk konkurranse mellom boligutviklerne om å komme først i markedet på de riktige boligene på riktig tomt, sier Rostad.

Mer fra EiendomsWatch

Flere tilbake på hjemmekontor

Høsten ser ut til å trekke flere tilbake til hjemmekontor. Fra juni er andelen som svarer at de primært jobber fra hjemmekontor doblet.

NVE krever flere undersøkelser av kvikkleiren på Skøyen

Statlige NVE og eksterne geoteknikere ber Oslo kommune om å utrede skredfaren nærmere etter kvikkleirefunnet som utløste byggeforbud på Oslos vestkant. Men kommunen må vente på skriftlige svar fra direktoratet før de kan gå videre med håndteringen.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch