Heimstaden blar opp milliardbeløp for svensk portefølje

Ivar Tollefsens Heimstaden Bostad kjøper selskap med over 800 boliger i Sverige for 1,63 milliarder kroner.
MER: 806 svenske boliger blir nå overtatt av Ivar Tollefsens Heimstaden Bostad, som skal leie ut leilighetene i Jönköping. | Foto: Heimstaden
MER: 806 svenske boliger blir nå overtatt av Ivar Tollefsens Heimstaden Bostad, som skal leie ut leilighetene i Jönköping. | Foto: Heimstaden

Heimstaden kjøper Vätterbygdens Byggnads, ifølge en børsmelding.

Porteføljen som følger med på kjøpet består av 806 boliger og 21 nye loftsleiligheter under bygging, flesteparten lokalisert i sentrale deler av den svenske byen Jönköping.

  • Pris: 1,7 milliarder svenske kroner (drøyt 1,63 milliarder norske)
  • 38 eiendommer (cirka 63.700 kvadratmeter utleibart areal)
  • 806 boliger (snittstørrelse på 68 kvadratmeter)
  • 100 prosent regulert leieinntekt

Heimstaden Bostad gjorde sin første investering i Jönköping i september 2021 og skal etablere et lokalt dritskontor i forbindelse med oppkjøpet. 

– Vi er fornøyde med å forsterke vår tilstedeværelse i Jönköping. Eiendommene er godt vedlikeholdt og passer bra med vår strategi om å utvide porteføljen vår i regionen, sier Heimstadens transaksjonssjef Mattis Falkentoft via børsmeldingen.

Han opplyser videre at Heimstaden nå har rundt 1.000 boliger i Jönköping-området.

Jönköping er Sveriges tiende største kommune og har hatt en sterk befolkningsvekst de siste årene med gode utsikter fremover. Byen er velforbundet med motorveiforbindelse direkte til København og Stockholm, i tillegg til å ha et av de største svenske universitetene med rundt 12.000 studenter.

Heimstaden ble rådført av Panreal.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

STARTET SOM EIENDOMSMEGLER: Administrerende direktør i Veslefikk, Tom Andre Svenning-Gultvedt, er utdannet eiendomsmegler og jobbet for blant annet Solon Eiendom i 12 år. | Foto: Veslefrikk

Veslefrikk om suksessfaktorene i et tøft marked: – Ikke begynne å kjipe ned på noe etter du har solgt

Administrerende direktør Tom Andre Svenning-Gultvedt deler åpent om stort og smått i fersk podcast. Han mener kvalitet og tomtevalg er to nøkkelfaktorer for å selge godt i et tungt eiendomsmarked. 

For abonnenter

Les også