Boligsalget kraftig ned - ny lov får skylden

Antallet solgte boliger og boliger lagt ut for salg har falt kraftig i starten av 2022. – Den nye avhendingsloven fra nyttår har skapt en flaskehals, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge
PRISER OPP, SALG NED: Boligprisene steg, mens volumene falt kraftig i februar. | Foto: Terje Pedersen, NTB
PRISER OPP, SALG NED: Boligprisene steg, mens volumene falt kraftig i februar. | Foto: Terje Pedersen, NTB

I februar ble det solgt 6284 boliger i Norge, noe som er 15 prosent færre enn i tilsvarende måned i 2021, melder Eiendom Norge. Samtidig ble det lagt ut 6657 boliger for salg, 10 prosent færre enn i samme måned i 2021.

Så langt i år er det solgt 11.700 boliger i Norge. Det er 18,2 prosent færre enn samme periode i fjor. 12.360 boliger er lagt ut for salg, som er 11,5 prosent færre enn i samme periode i fjor.

– Det er så langt i år solgt betydelig færre boliger enn i fjor. Fallet i antall nye boliger på markedet er ikke like sterkt, men også her er nedgangen markant, sier administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge i en pressemelding.

– Det er et markant lavere utbud av bruktboliger så langt i år. I tillegg til at svært mange boliger ble solgt i november og desember i fjor, har den nye avhendingsloven fra nyttår skapt en flaskehals. Etter lovendringen tar det betydelig lenger tid å forberede et boligsalg, sier han.

Boligprisene steg med 1,5 prosent i februar 2022. Korrigert for sesongvariasjoner steg prisene med 0,7 prosent. Boligprisene har steget med 6,3 prosent det siste året.

– Boligprisene fortsatte å stige sterkt i februar. Mye av prisveksten kan forklares med den svake tilbudssiden, sier Lauridsen.

Det tok i gjennomsnitt 38 dager å selge en bolig i februar, ned fra 41 dager i januar.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også