EiendomsWatch

Krympet nyboligsalg i Oslo gir lavt tilbud i flere år

Salget av nye boliger i hovedstaden har falt med nesten 50 prosent siden september i fjor. Hawii Analyse tror utviklingen vil prege Oslos boligmarked i årene som kommer.

NED: På seks måneder har nyboligsalget halvert seg i Oslo. | Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB

Finansavisen skriver om tallene fra analyseselskapet, som viser at nyboligsalget i hovedstaden er halvert det siste halvåret. Konkret er det snakk om 934 salg mot 1.860 salg samme periode året før.

– Seneste året er nok den viktigste årsaken til lavere salg den sterke kostnadsøkningen i innsatsfaktorer, og at man er nødt til å skyve på prosjekter på grunn av forhandlinger med entreprenører, sier daglig leder i Hawii Analyse, Ravn Wiik, til avisen.

De siste seks månedene melder avisen at det er lansert 56 prosent færre boliger i Oslo enn samme periode året før.

– Det ligger an til at ferdigstilte boliger blir relativ lav i Oslo og det er i seg selv en prisdriver. Boomen fra 2020 vil føre til mer ferdigstillelse i år, men deretter blir den trolig ganske lav i 2023 og 2024, sier Andreas Benedictow, sjeføkonom i Samfunnsøkonomisk analyse til Finansavisen.

Få daglige oppdateringer fra EiendomsWatch – meld deg på vårt nyhetsbrev her.

Mer fra EiendomsWatch

Bonava får bygge 600 boliger i Bergen

Et enstemmig bystyre i Bergen har vedtatt planen som gjør det mulig for Bonava å bygge Bergensmeieriet. Prosjektet omfatter nesten like mange boliger som kommunen godkjente de to foregående årene, ifølge Bonava.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra FinansWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch